Krasojezdci z Němčic nad Hanou si vyjeli nominace

Žákovský potěr němčických krasojezdců vybojoval účast na MČR.
Žákovský potěr němčických krasojezdců vybojoval účast na MČR.

Před mistrovstvím ČR, které je koná 16. června v Otrokovicích, vrcholí sezóna žákovských soutěží v krasojízdě. Mladí závodníci z Němčic nad Hanou si řekli o nominace na předkole žáků a žaček v Praze.

V tělocvičně na pražském Pankráci se konaly o uplynulém víkendu nominační závody žáků a žaček pro nadcházející český šampionát v krasojízdě. Z čtyřiatřiceti závodních čísel patřil němčický oddíl mezi nejúspěšnější. Šest jednotlivců a dvě dvojice se probojovalo na finále Mistrovství ČR konané 16. června v Otrokovicích.

Svým osobním rekordem vyhrál ve své kategorii Jaroslav Vrána před Ondřejem Hanzlíčkem z Policie Brno a před němčickým mladičkým, ale velmi nadaným Martinem Kouřilem. Postup si vyjeli také Jan Buriánek a Šimon Pavelka. V kategorii žaček unikla bronzová medaile Anetě Šiklingové, která poblahopřála vítězným soupeřkám Zuzaně Kuchařové (Policie Brno), Sabině Martincové (TJ Zlín) a Kateřině Janečkové (TJ Pankrác Praha), postup na mistrovství si však zajistila. Velkým překvapením bylo postupové umístění mladičké Michaely Vosičkové, která obsadila desáté místo. Velké poděkování patří i nově vzniklým dvojicím Vosičková - Šiklingová a Florová – Buriánek.

Bezprostředně po skončení českého mistrovství pořádá krasojezdecký oddíl TJ Stavební stroje Němčice nad Hanou exhibiční vystoupení pro veřejnost. Představí se všichni krasojezdci a také nejmenší děti, které zatím nemají licencí, zato velké nadání a elán. Předvedou své umění svým maminkám, tatínkům i všem, kdo fandí tomuto sportu, v neděli 17. června od 13,30 hodin v němčické sokolovně.     

(jap)

Poslat nový komentář