Na mistrovství republiky vybojoval Babor pět medailí, z toho tři zlaté!

Na mistrovství republiky vybojoval Babor pět medailí, z toho tři zlaté!
Foto SKC Prostějov

Za velmi přísných hygienických opatření proběhlo ve dnech 8. až 10. února MČR na dráze v Praze Motole. Muži měli v programu třídenního klání disciplíny omnium, stíhací závody jednotlivců i družstev a závody vylučovací a bodovací. Daniel Babor se stal největší hvězdou národního šampionátu, když vybojoval pět mistrovských medailí, z čehož byly tři zlaté.

První den programu obstarala olympijská disciplína omnium. Cyklistický čtyřboj ovládl suverénně Daniel Babor, když zvítězil ve všech disciplínách. Na pátém místě se pak ještě umístil Filip Řeha.

Druhý den mistrovského klání, byly v programu dvě disciplíny. Jako první stíhací závod jednotlivců a v podvečer pak bodovací závod. I když stíhačka není zrovna oblíbenou disciplínou Daniela Babora, přesto se mu podařilo vybojovat bronzovou medaili. V kontaktním bodovacím závodě už však opět jasně kraloval a oblékl další mistrovský dres.

Třetí a závěrečný den MČR, byl rozehrán ve slabě obsazeném závodě stíhacích družstev, kde ve finále podlehl prostějovský tým kvartetu Dukly Praha. Nicméně týmová stíhačka posloužila jako dobré rozjetí pro závod vylučovací, který třídenní klání ukončil. Vylučovací závod excelentním způsobem ovládl Daniel Babor a stal se tak jasně nejúspěšnějším závodníkem třídenního klání.

Závěrem je nezbytné vyzdvihnou ještě výkony nejen našich mladíků juniorského věku, kteří ve všech disciplínách výrazně vstupovali do bojů o přední příčky. V barvách TUFO PARDUS Prostějov, své nemalé ambice naznačili Radovan Štec a Matyáš Koblížek.

Dan Babor své třídenní kralování popsal po svém: „Asi přebytek výkonu...(smích)" . (red)

Poslat nový komentář