MČR ve sprinterských disciplínách – 23 cenných kovů na krku prostějovských!

MČR ve sprinterských disciplínách – 23 cenných kovů na krku prostějovských!
ilustrační foto SKC Prostějov

Prostějovský klub byl organizátorem letošního MČR ve sprinterských disciplínách. Nad závodem převzal patronát místopředseda Poslanecké sněmovny PČR Vojtěch Pikal. Domácí mládežníci využili znalosti velodromu a na krk si zavěsili fenomenálních 23 cenných kovů! Absolutorium si zaslouží kadetka Patricie Müllerová, která nenašla přemožitelku v žádné disciplíně a získala pro sebe a TUFO PARDUS Prostějov čtyři mistrovské tituly.

Přesný výčet získaných cenných kovů vypadá opravdu velkolepě. A podtrhuje ho i rozdělení podle cenných kovů. Ze získaných 23 medailí je 13 zlatých, 7 stříbrných a 3 byly z bronzového kovu.

Bez zaváhání prošla třídenním maratonem závodů Patricie Müllerová, která získala celkem 4 mistrovské tituly a potvrdila tak opět svůj velký talent a nadání vítězit. V kadetkách ještě velmi dobře závodila Karolína Richterová, která získala dva bronzy a společně s Patricií a Eliškou Grulichovou zlato v team sprintu.

Velkou radost udělali mladší žáci Alexandr Kaniščev a Matěj Dedek, kteří po sbírce bramborových pozic z individuálních disciplín ovládli v této nejmladší kategorii team sprint a stali národními šampiony. Vycházející hvězdou je také mladší z bratrů Nováků Filip. Po zaváhání ve sprintu už Filip v dalších disciplínách starších žáků nedal nikomu šanci a získal tři zlaté medaile na 500 m, v team sprintu a keirinu. Mezi kadety si pro zlato ze sprintu a stříbro na 500 m dojel Vojtěch Koblížek.

Prostějovští junioři, se přeci jen ve svém věku už specializují především na vytrvalostní disciplíny. Nicméně ve složení Radek Vlček, Matyáš Koblížek a Radovan Štec, dokázali vzít stříbro v team sprintu. Medailovou sbírku prostějovských juniorů ještě doplnil Radek Vlček dvěma stříbry na 1 km a keirinu a Matyáš Koblížek přidal bronz ze sprintu. Gabriela Bártová, si v přípravě „odskočila“ jen na 500 m, kde získala zlato a v kombinovaném týmu pak brala stříbro za team sprint.

Třídenní klání shrnuje vedoucí trenér prostějovské mládeže Martin Cetkovský: „U nás v klubu se na sprint přímo nezaměřujeme. Nicméně rychlostní příprava je nedílnou součástí tréninku. Konfrontaci se v těchto disciplínách nevyhýbáme a já osobně jsem přesvědčen, že zejména u mladších kategorií mají sprinterské disciplíny nezastupitelnou roli pro rozvoj mladých talentů. A počet medailí? Nic nepřeceňuji, ale vyhrávat nikdy neomrzí, je to přeci sport a kdo by nechtěl být nejlepší? Nerad bych taky zapomenul na pomoc při organizaci a zajištění závodů od všech členů týmu a rodičů, kteří se po tři dny podíleli na chodu mistrovství.“

SKC děkuje za finanční podporu Statutárnímu městu Prostějov a Olomouckému kraji, bez jejíchž podpory by nemohl svou činnost na tak vysoké úrovni provozovat. Děkuje za odporu rovněž nadaci ČEZ.

Gratulujeme! (red)

Poslat nový komentář