Tomáš Bárta třetí ve virtuálním závodě eGP ČSC – Toskánsko. Gratulujeme!

Tomáš Bárta třetí ve virtuálním závodě eGP ČSC – Toskánsko. Gratulujeme!
ilustrační foto

Aktuální situace pořadatelům stále neumožnila uspořádat závody Českého poháru na silnici, tak přišel Český svaz cyklistiky s možností postavit se na start virtuálních závodů, čehož prostějovští závodníci s chutí využili. Na své trenažery a pomyslný start usedli také tři závodníci týmu Tufo Pardus Prostějov. V konkurenci 236 registrovaných závodníků ze 23 zemí a předních českých profesionálů si nejlépe vedl Tomáš Bárta, který obsadil vynikající 3. místo, skvěle mu sekundovali také celkově šestý Karel Tyrpekl a nováčci týmu Filip Řeha (9.) a Bruno Stoček (15.).

Závod se jel na 38,7 kilometrů dlouhé trati a měl zvlněný profil, vyhovoval tedy především klasikářům a rozhodně nebyl jednoduchý.

„Platforma Rouvy navíc závodníkům simuluje autentické prostředí, přestože závodníci jeli na trenažeru ve svých domovech, aspoň na chvíli se mohli přenést do Toskánska. Naši měli možná trochu výhodu, protože jsme tam byli na soustředění, takže je to pro ně známý terén,“ říká sportovní ředitel týmu Michal Mráček a dodává: „tento typ závodů je velmi specifický, v podstatě se jedná o časovku, každý jede na maximum a za své, neschová se v pelotonu, není prostor taktizovat... Takže jsem velmi rád, že se s tím takto poprali a ukázali dobrou formu.“

Úřadující mistr republiky ze silničního závodu kategorie U23 Tomáš Bárta v závodě nestačil pouze na Daniela Turka, který hájí barvy týmu Israel Cycling Academy a Martina Stočka, mistra republiky v MTB maratonu.

„Byl to hezký závod, měl jsem docela čerstvé nohy, ale ze začátku jsem si jel svoje tempo a od poloviny začal přidávat, nicméně vedoucí dvojice už byla odjetá. Nakonec jsem zůstal osamoceně na třetí příčce, kterou jsem si hlídal. Myslím si, že dneska to mohlo dopadnout ještě lépe, kdybych nasadil dříve, takže uvidíme, jak si povedu v příštím závodě. Ten by ale měl být jen do kopce, což není trať pro mě, ale pokud pojedu, nechám v něm všechno,“ říká Bárta a upozorňuje na druhý závod eGP ČSC, který se koná právě dnes, 22. května.

Šestý muž závodu Karel Tyrpekl na stupně vítězů nedosáhl, za sebou ale nechal jména jako Karel Vacek nebo Jan Škarnitzl: „Jsem rád, že svaz přišel s takovouto alternativou závodů a mohli jsme si zazávodit aspoň virtuálně. Je ale samozřejmé, že závodní atmosféru nelze zcela nasimulovat, proto už se těším, až konečně porovnáme síly na silnici.“

Vypadá to, že i fanoušci prostějovského týmu se mohou těšit, co závodníci v letošních závodech ještě předvedou. Prozatím si i v těchto nelehkých podmínkách vedou velmi dobře a už příští týden se postaví na pomyslný start dalšího online závodu, tentokrát to bude eGP ČSC – Mt. Ventoux. (Zdroj skcprostejov.cz)

Poslat nový komentář