Tým TUFO PARDUS Prostějov získal čtyři pódiová umístění v ČP na silnici

Tým TUFO PARDUS Prostějov získal čtyři pódiová umístění v ČP na silnici
Foto SKCPV

Český pohár na silnici pro rok 2020 je minulostí. Kompletní sérii mají za sebou jak mládežnické kategorie v Techniserv Cupu, tak i muži v nejvyšší soutěži ve Škoda Cup. Prostějovští závodníci získali celkem čtyři pódiová umístění.

Zatím co mládežníkům obstaral poslední závod domácí nejvyšší soutěže na silnici tradiční pořadatel v Kyjově, mužské finále se podobně jako v loňském roce jelo v Mladé Boleslavi, městě hlavního sponzora soutěže, automobilky ŠKODA.

V mládežnických kategoriích sbíraly vavříny za TUFO PARDUS Prostějov především děvčata. Největšího úspěchu dosáhla Aneta Lochmanová, která brala celkové vítězství v kategorii juniorek, kde ji ovšem na stupně doprovodila na bronzovém stupínku Gabriela Bártová. Mezi kadetkami si vyrovnanými výkony vybojovala Eliška Grulichová taktéž třetí místo. V kategorii kadetek ještě dosáhla na kvalitní pátou příčku Patricie Müllerová.

Mezi chlapci v kadetech zbyla na Pavla Nováka nepopulární brambora za čtvrté místo. Do vytoužené Top ten se v nabité kategorii kadetů ještě vešel Matyáš Koblížek na desátém místě a Radovan Štec pak svůj bodový zisk proměnil v šestnáctou pozici. Junior Jan Vondráček uzavřel po sečtení všech bodů domácí sezónu na dvanácté pozici.

Mezi chlapci se v kategorii mladších žáků začínají pomalu rozkoukávat Matouš Lipenský a Matěj Dedek, kteří v této nejmladší kategorii obsadili 11., respektive 12. místo.

ČP na silnici mužů, stejně jako v minulých letech nesl název titulárního partnera společnosti Škoda. Také finálový závod kopíroval loňskou lokalitu a odehrál se ve městě automobilů v Mladé Boleslavi. Do posledního pohárového závodu nastoupil, při neúčasti Jakuba Boučka, Filip Řeha v bílém dresu vedoucího nováčka (závodníka prvním rokem v dospělé kategorii) soutěže. V celkovém hodnocení této soutěže nováčků nakonec obsadil třetí příčku a pečetil tak svůj dobrý vstup do „dospělé“ kategorie. V celkovém hodnocení Škoda Cupu kategorie U23 obsadili Prostějováci následující pozice. Nejlépe si vedl Filip Řeha na 5. místě, dalším modrožlutým byl na 9. místě Karel Tyrpekl, Jakub Hník obsadil 13. místo a Bruno Stoček uzavřel domácí soutěž na 15. místě. (red)

Poslat nový komentář