Prostějov hostil Mistrovství Olomouckého kraje na dráze

Prostějov hostil Mistrovství Olomouckého kraje na dráze
Foto Tufo Pardus

Mládež týmu Tufo Pardus Prostějov má za sebou úspěšné vyvrcholení náročného tréninkového bloku. Závodníci ho zakončili dráhovými závody v Brně a následně na domácím velodromu, kde se konal Moravský pohár na dráze, který byl zároveň Mistrovstvím Olomouckého kraje v omniu.

V Brně i Prostějově se sešla silná konkurence předních mládežnických týmů. První den se na brněnském velodromu na stupně vítězů probojovala kadetka Patricie Müllerová, když obsadila třetí místo, stejně jako v kadetech Matyáš Koblížek.

Druhý den se na domácí půdě dařilo prostějovským závodníkům ještě o poznání lépe. V kadetech bylo tentokrát dvojité zastoupení na stupních vítězů, když druhý Pavel Novák a třetí Radovan Štec nestačili pouze na závodníka pražské Dukly Milana Kadlece. V kadetkách pak zopakovala druhou příčku Patricie Müllerová, stejně jako v juniorkách Gabriela Bártová. Na start se tentokrát postavili také muži, medaile za první tři místa převzali vítězný René Smékal, druhý Tomáš Bárta a bronz si odnesl Maxim Müller.

„Musím všechny závodníky pochválit za jejich nasazení. Pro většinu našich žáků to byl vůbec první závod na dráze a všichni mile překvapili, jak to bez problémů zvládli. Všichni jsou teď motivovaní k další práci. Rád bych vyzdvihnul také výkony našich kadetů, zejména Pavel Novák byl velmi aktivní. Přípravu jsme teď směřovali k prvnímu Českému poháru na silnici a následně na dráze a toto byl takový poslední test. Jak je vidět, závodníci jsou dobře připraveni,“ říká k výkonům svých svěřenců trenér Martin Cetkovský.

Na prostějovském velodromu bude opět živo, kdy bude ve dnech 26. až 28. června hostit Český pohár mládeže v dráhové cyklistice, který se pojede pod záštitou DT-Výhybkárny a strojírny, a.s.

Závody se konaly za podpory Statutárního města Prostějov, Olomouckého kraje a Nadace ČEZ. (Zdroj TUFO PARDUS) 

 

Poslat nový komentář