V bulharském Plovdivu proběhlo elitní ME na dráze s Danielem Baborem na startu tří disciplín

V bulharském Plovdivu proběhlo elitní ME na dráze s Danielem Baborem na startu tří disciplín
Foto Tufo Pardus

Elitní mistrovství Evropy bylo dalším vrcholným podnikem v dráhové cyklistice, které v letošním komplikovaném roce proběhlo. TUFO PARDUS Prostějov mělo na dráze v Plovdivu svého zástupce Daniela Babora, který se také postaral o nejlepší výsledek vytrvalecké části české reprezentace.

I když do posledních chvil visel nad organizací ME v Plovdivu otazník, nakonec se vedení UEC (Evropská cyklistická Unie) a bulharští pořadatelé rozhodli důležitý šampionát uspořádat. Daniel Babor dostal od reprezentačního kouče Milana Kadlece důvěru hned ve třech disciplínách, a tak měl program ME slušně našlapaný. ME Dan zahájil startem ve vylučovacím závodě a po opravdu dobrém výkonu mu bylo odměnou páté místo.

Hned následující den po vylučovacím závodě, čekal na prostějovského závodníka v reprezentačním dresu závod ve scratchi. I zde si Dan počínal velmi dobře a závod pojal velmi aktivně. Bohužel v závěru mu síly vynaložené útočným pojetím v průběhu závodu scházely, což v cíli znamenalo 15. pozici.

Závěrečný den šampionátu patřil již obvykle závodům v divácky atraktivním madisonu. Do tohoto závodu se Dan postavil na start ve dvojici se svým reprezentačním kolegou Denisem Rugovacem. Česká dvojice po celý závod působila velmi dobrým projevem a v cíli z toho bylo velmi solidní osmé místo.

„Daniel absolvoval v rozmezí jednoho měsíce dva vrcholné podniky. Nejprve ME do 23 let v Italské Fiorenzuole a nyní elitní Evropu v Plovdivu. Pro přípravu to nebylo optimální, i tak ovšem považuji dosažené výsledky za solidní. Ani teď není prostor na odpočinek, protože v únoru je plánováno ME elite roku 2021 jehož pořadatelem bude běloruský Minsk,“ uzavírá Michal Mráček, sportovní ředitel TUFO PARDUS Prostějov. (red)

Poslat nový komentář