Gabriela Bártová vicemistryní Evropy! Dva zástupci TUFO PARDUS Prostějov na dráhovém mistrovství Evropy

Gabriela Bártová vicemistryní Evropy! Dva zástupci TUFO PARDUS Prostějov na dráhovém mistrovství Evropy
Foto SKC Pv

Ve dnech 8.až 13. října se uskutečnilo na velodromu v italské Fiorenzuole mistrovství Evropy pro závodníky kategorie juniorů a do třiadvaceti let. V reprezentačního výběru se představili také dva zástupci TUFO PARDUS Prostějov a dařilo se jim velmi dobře. Gabriela Bártová si veze stříbrnou medaili za vylučovací závod a Daniel Babor skončil se svým reprezentačním kolegou Petrem Kelemenem na skvělé, i když pro sportovce nepopulární čtvrté příčce v madisonu.

Letošní rok je z důvodu koronavirové nákazy velmi složitý a velmi komplikovaně vznikala i organizace letošního ME. Nakonec se realizace ME ujala zkušená skupina organizátorů letních šestidenních v italské Fiorenzuole. Mladí dráhaři tak nakonec mohli svést bitvy o evropské medaile.

Prostějovský klub byl zastoupen juniorkou Gabrielou Bártovou a Danielem Baborem, který reprezentoval v kategorii do 23 let. Oba dosáhli na skvělé výsledky!

Gabriela Bártová proměnila hned svůj první start v obrovskou medailovou radost, když se jí podařilo vybojovat stříbrnou medaili ve vylučovacím závodě! Gábina tak zúročila skvělou podzimní formu a získala svůj životní výsledek. Prostějovská závodnice dostala ještě šanci v bodovacím závodě, kde se jí ovšem výsledek z vylučovačky už nepodařilo zopakovat. Díky zisku evropského stříbra však své vystoupení na ME může hodnotit jako mimořádně zdařilé. „Hlavně rodina a přátelé mi poslali moc zpráv, kde mi přáli hodně štěstí. Ve vylučovačce se mi dařilo už na Memoriálu Otmara Malečka, takže jsem si řekla, že jim trochu uvěřím a snad do třetího místa budu,“ dodává šťastná medailistka.

Dan Babor dostal od reprezentačního trenéra Milana Kadlece šanci hned ve třech disciplínách. První z nich byl Danův oblíbený scratch, kde i díky chybě rozhodčích špatnou signalizací kol a zvonění, dojel až na 14. místě. Chuť si spravil ještě tentýž den, když se se svým reprezentačním parťákem Petrem Kelemenem rvali až do závěru o bronzovou medaili v madisonu. Nakonec z toho bylo trochu smolné čtvrté místo, ale i to se v olympijské disciplíně počítá! Poslední disciplínou, do které dan nastoupil bylo omnium. Bohužel, únava ze dvou velmi těžkých závodů předchozího dne, se na Danovu výkonu v omniu výrazně podepsala. Do omnia Dan nastoupil z pozice náhradníka a výsledkem byla 13. příčka.

„Výsledky závodníků našeho klubu na mistrovství Evropy jsou obrovskou satisfakcí a odměnou za práci všech, kteří pro klub pracují. Podobně komplikovaný rok asi nikdo z nás nepamatuje, ale přesto jsme našim závodníkům dokázali připravit materiální a tréninkové podmínky, které jim pomohli dosáhnout na tyto skvělé výsledky,“ dodává Michal Mráček sportovní ředitel TUFO PARDUS Prostějov. (Zdroj SKC Pv)

Poslat nový komentář