Světoví cyklisté profrčí zítra Vrahovice

Světoví cyklisté profrčí zítra Vrahovice
ilustrační foto
Další fotky: 
Světoví cyklisté profrčí zítra Vrahovice

Světový pohár v cyklistice zamíří v pátek 12. červenci i na území Prostějova. Cyklisté, kteří se účastní etapového závodu 2. kategorie UCI zech Cycling Tour 2013 , zítra projedou v rámci 2. etapy Vrahovicemi. Tradičně byl Prostějov etapovými městem, ale letos ho bohužel nahradila Mohelnice.

Zítřejší 2. etapa povede z Olomouci do Mohelnice a bude měřit 148,7 km. Předpokládaný čas průjezdu pelotonu mezinárodního cyklistického závodu Vrahovicemi se očekává mezi 13:45 a 14:00 hod. 

Specialitou závodu je účast dvou Svoradů: otec Ján, legenda československé cyklistiky, se představí v roli ředitele a jeho syn Jan jako jeden z jezdců celku SKC Tufo Prostějov. Jinak je závod obsazen velmi silnými celky z několika evropských i vzdálenějších zemí, mezi nimiž nechybí ani zástupci cyklistických velmocí jako je Nizozemsko či Dánsko.

Díky novému řediteli závodu Jánu Svoradovi se podařilo sestavit pro pátý ročník startovní listinu, která se v České republice již dlouhá léta nesešla. Na startu bude čtyřiadvacet sedmičlenných týmů a ozdobou bude nepochybně výběr ČR do 23 let, v němž se objeví skvělá česká dvojice ze stáje NetApp Endura Jan Bárta a Leopold König a spolu s nimi pojede Josef Černý (jezdící za CCC Polsat). 

Všechny čtyři předchozí ročníky vyhráli jezdci současné stáje Bauknecht Autor, postupně vystoupili na nejvyšší stupeň Martin Hebík, Leopold König, Stanislav Kozubek a před rokem František Paďour. Jezdci této nejlepší domácí stáje budou patřit k favoritům určitě i letos, ale rozhodně to nebudou mít tak snadné jako v minulých letech. Především König se nechal slyšet, že po tříleté přestávce chce opět vyhrát a vedení stáje Kaťuša bez okolků prohlašuje: „jedeme si pro celkové prvenství.“

Zajímavostí bude určitě start polské stáje CCC Polsat pod hlavičkou výběru Polska nebo výběu Anglie, paraguayského celku Star Trigon Cycling Team Try Start. Velmi ambiciózní jsou i týmy Nippo nebo Leopard Trek s Janem Hirtem, třetím z nedávného Závodu míru jezdců do 23 let.

Zítřejší etapa samozřejmě povede i dalšími obcemi okresu. Přesnou trasu najdete na ma přiložené mapě 2. etapy zvané Mohelnická. Závod, který začal první etapou již dnes, bude pokračovat na Olomoucku také v sobotu a v neděli. 

Poslat nový komentář