Sedm mistrovských titulů pro mládež z MČR na dráze!

Sedm mistrovských titulů pro mládež z MČR na dráze!
Foto skcpv

Mladé naděje týmu Tufo Pardus Prostějov absolvovaly v uplynulém týdnu Mistrovství republiky na dráze ve stíhacích disciplínách. Závodníci tam opět potvrdili, že patří k nejlepším mládežnickým celkům, když z Plzeňského velodromu přivezli neuvěřitelných 21 medailí!

Úvodní den začal program stíhací jízdou na dva kilometry a prostějovská mládež hned na své konto získala dva mistrovské tituly. Dres s trikolorou oblékl kadet Pavel Novák, kterého na stupně vítězů doplnil třetí Vojtěch Koblížek, přičemž jen o vteřinu za ním zaostal Radovan Štec, který skončil čtvrtý. Nejrychlejší kadetkou se pak stala Patricie Müllerová. Prosadila se také Gabriela Bártová, která skončil druhá mezi juniorkami.

Závodníci na své úspěchy navázali i druhý den a pomyslnou laťku zvedli ještě o něco výše. V kadetech vybojoval mistrovské tituly tentokrát Matyáš Koblížek, a to v obou disciplínách, které byly na programu dne – scratchi a bodovacím závodě. Bodovali také junioři, především Josef Otta, který zvítězil v bodovacím závodě a stříbro ze scratche přidal Jan Vondráček, stejně jako Gabriela Bártová.

Poslední den byl na programu stíhací závod družstev. Závod, který tradičně přiláká velkou pozornost, protože ukáže sílu celého týmu, nejen konkrétních jednotlivců. Prostějovští závodníci do něj v kadetech nastupovali v roli favoritů a své role dostáli do posledního detailu. Ze zisku titulů se tak radovali Radovan Štec, Matyáš Koblížek, Pavel Novák, Vojtěch Koblížek mezi kadety. V juniorském týmu naopak figurují především nováčci, co se týče dráhových disciplín, přesto se závodníkům po výborném týmovém výkonu a technické jízdě podařilo ve složení Petr Kovařčík, Jan Vondráček, Josef Otta a Radek Vlček zvítězit. Medaile přidala také děvčata, když ve společné kategorii žaček a kadetek získaly bronz Karolína Richterová, Eliška Grulichová a Patricie Müllerová, které doplnila závodnice z Mapei Merida Kaňkovský Nela Kaňkovská a pro stříbro si se závodnicemi z Dukly dojela Gabriela Bártová. (Zdroj skcpv)

Poslat nový komentář