Cyklista Richard Holec třetí na Bíteši

Cyklista Richard Holec třetí na Bíteši
Foto Jan Brychta Photo / svetcyklistiky.cz

Ostrým startem domácí silniční sezóny je klasika Brno-Velká Bíteš-Brno. Závod je součástí Českého poháru Škoda Cup a podobně jako v minulých letech přilákal silnou mezinárodní konkurenci. Prostějovský tým vstoupil do nejvyšší domácí soutěže silničářů výborným výsledkem. Richard Holec vybojoval na cílové pásce ve Velké Bíteši třetí místo.

Domácí primavera přilákala na start početné startovní pole, které čítalo téměř 170 závodníků. A protože tento český jarní závod má skvělý zvuk i v okolních zemích, sešla na startu i velmi silná mezinárodní konkurence. Tufo Pardus Prostějov nastoupil do závodu v kompletní složení své letošní pozměněné sestavy.   Úvodní kilometry závodu probíhaly ve svižném tempu, ale poklidné atmosféře, která však byla předzvěstí velmi tvrdého vyvrcholení v závěrečných kilometrech. A v těch byli v prostějovských dresech nejaktivnější Matyáš Koblížek, Wojciech Pszczolarski, a především Richard Holec, který až do závěrečných kilometrů těžil z podpory právě Wojty Pszczolarského.  

Díky velmi ostrému tempu na bočním větru, o které se postarali závodníci týmu ATT Investmens, jela do závěrečného spurtu silně redukovaná skupina čítající již pouze deset závodníků. Svých dobrých rychlostních dispozic využil Richard Holec a vybojoval skvělé třetí místo. Rychlejší byli pouze Pavel Kelemen z ATT Investmens a Dominika Neuman z Elkov Kasper. (red)

Poslat nový komentář