Policie hledá svědky nehody na D1

Policie hledá svědky nehody na D1
Foto Policie ČR

Policisté dálničního oddělení Kocourovec se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc vedoucí k objasnění dopravní nehody.

Ve čtvrtek 18. listopadu 2021 před půl devátou večer způsobil dosud nezjištěný řidič vozidlem BMW 530 XD dopravní nehodu na 310 km dálnice D1 (u Hranic) ve směru jízdy od Ostravy na Olomouc. Podle prvotního šetření řidič dostal smyk, narazil do středových ocelových svodidel a zůstal kolmě stát v levém jízdním pruhu. Po pár minutách do havarovaného vozidla narazilo vozidlo VW Sharan, v němž byly lehce zraněny dvě osoby (řidič a spolujezdkyně).

Policisté poblíž havarovaných vozidel našli nezraněného 38letého muže, který jim tvrdil, že cestoval ve vozidle BMW, patřící jeho manželce, jako spolujezdec, vůz neřídil a řidiče blíže nezná. Policisté u něj provedli test na alkohol s negativním výsledkem. Testu na přítomnost jiných návykových látek se odmítl podrobit. Při dopravních nehodách došlo k hmotné škodě na vozidle BMW v odhadované výši 140 000 korun, na svodidlech 60 000 korun a na vozidle VW Sharan 500 000 korun.

"V této souvislosti se obracíme na případné svědky, kteří by mohli mít poznatky k dopravní nehodě vozidla BMW či měli informace k jeho řidiči, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně, telefonicky či e-mailem kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice – Kocourovec 19, tel: 974 762 751, e-mail: krpm.osdp.dok.stsl@pcr.cz," dodal policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář