ŘSD má s "naší" dálnicí velké plány. A vyvlastňuje pozemky u Držovic

ŘSD má s "naší" dálnicí velké plány. A vyvlastňuje pozemky u Držovic
ilustrační foto ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic se rekonstrukcím na hanácké dálnici D46 věnuje intenzivně již několik let. Součástí prací je v některých případech i vyvlastňování pozemků.

"Předpoklad zahájení oprav mimoúrovňové křižovatky na dálnici D46 u Olšan je v březnu roku 2018. Aktuálně probíhá veřejná zakázka na výběr zhotovitele stavby, oprava MÚK bude probíhat jako pilotní projekt Design and Build. Značná část prací bude prováděna na dočasně uzavřené části vozovky dálnice D46. Stavba bude uváděna do provozu po částech. Etapizaci stavby navrhne vybraný zhotovitel", sdělil PvNovinkám mluvčí ŘSD Jan Studecký s tím, že délky uzávěr veřejného provozu jsou součástí kritérií ve výběrovém řízení. 

U stavby ,,D46, Mimoúrovňová křižovatka Držovice“ pokračuje podle mluvčího vyvlastňovací řízení na poslední dva pozemky. Předpoklad zahájení realizace stavby je v roce 2019, po dokončení související stavby D46 MÚK Olšany. Výstavba je plánována na 2 roky. 

"V roce 2018 bude zahájena majetkoprávní příprava na stavbu „D46  MÚK Prostějov – střed“. Předpokládaný termín realizace je rok 2020," dodal Studecký. (ber)

Poslat nový komentář