Prostějov čeká v příštím roce rozsáhlá oprava D46!

Prostějov čeká v příštím roce rozsáhlá oprava D46!
Foto MMP

Prostějov čeká v příštím roce rozsáhlá oprava D46. Konkrétně se bude jednat o zřízení připojovacích a odbočovacích pruhů na D46 a také o rozšíření mostu.

Dnešní (29.9.2020) brífink stavby dálnice D46 MÚK Prostějov - střed byl pomyslným startem rozsáhlé opravy, která město Prostějov a jeho motoristy čeká. V letošním roce budou probíhat přípravné práce, samotná stavební činnost proběhne v roce příštím, tedy 2021.

"Jsem velice rád, že se tento úsek dočká opravy. Je nejnebezpečnějším úsekem na D46. Pochopitelně mne teší, že stamiliony potečou právě sem, protože oprava této dálnice zde je víc než potřebná," uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

D46 kolem Prostějova vznikla v letech 1986-1987, což znamená, že již nevyhovuje svými parametry ani požadavky na zatížení. Je potřeba provést opravy tak, aby parametry splňovaly dnešní požadavky na provoz této komunikace.

"Ruku v ruce s avizovanými pracemi při opravách mostu, nájezdů a sjezdů na D46 nás v příštím roce čeká také oprava komunikace ve Vrahovicích. Vše na sebe bude navazovat a tak předpokládáme, že dopravní zatížení města náhradními trasami bude značné. Uděláme vše pro to, aby průjezd městem byl co nejpříznivější. Na tyto opravy jsme čekali dlohou dobu a já jsem rád, že je tady," uvedl primátor Prostějova František Jura.

Dnes zahájená stavba bude rozdělena do několika částí, říká náměstek primátora Jiří Rozehnal:

"První část je oprava mostu v Dolní ulici. Druhá část je generální oprava mostu u firmy FCC, třetí částí je oprava estakády Haná a s tím souvisejících sjezdů a nájezdů. V lokalitě Prostějov - střed dojde k rozšíření celé mostní konstrukce a vzniku nových připojovacích a odbočovacích pruhů z dálnice, to znamená při sjezdu  a nájezdu na dálnici. Dnes to nejde, dochází tam k nebezpečným situacím."

Součástí stavby by mělo být také odhlučnění u estakády Haná. (red)

 

Poslat nový komentář