Dárci krve mohou soutěžit o permanentky na volejbal!

Dárci krve mohou soutěžit o permanentky na volejbal!
ilustrační foto

 

Transfúzní oddělení Nemocnice Prostějov chystá pro dárce krve speciální soutěž o permanentky na nadcházející extraligovou soutěž s VK AGEL Prostějov. Každý, kdo přijde od dnešního dne do konce roku darovat krev, bude zařazen do pravidelného slosování o dvacet permanentek na startující volejbalovou extraligu. 

„S volejbalovým klubem jsme navázali úzkou spolupráci, která se dále úspěšně rozvíjí. Velmi si vážíme, že VK AGEL Prostějov podporuje touto formou dárcovství krve a pomáhá nám darováním permanentek získat nové dárce,“ řekl vedoucí lékař prostějovského transfúzního oddělení Jiří Šlézar.

VK AGEL Prostějov nepomáhá s náborem nových dárců poprvé. Letos na jaře přišly darovat krev  volejbalistky společně s manažery. Hráčky přislíbily, že nedarují krev naposled.

Slosování všech dárců krve bude probíhat v pravidelných intervalech, a to od 29. října až do konce roku. Výherci budou kontaktováni telefonicky.

Dárcem krve se v Nemocnici Prostějov může stát každý zájemce ve věku od 18 do 60 let. Pro darování musí být zdravý. Zda je dárce způsobilý k odběru, posoudí individuálně odborný zdravotnický pracovník přímo na transfúzním oddělení. Každý dárce krve získává navíc pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od své zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to za každý odběr dva tisíce korun. (red)

 

 

Poslat nový komentář