Kaufland namontoval i do prostějovských provozoven automatické defibrilátory

Kaufland namontoval i do prostějovských provozoven automatické defibrilátory
ilustrační foto kaufland.cz

Obchodní řetězec Kaufland si je vědom své společenské odpovědnosti a podniká v této oblasti široké spektrum aktivit. Tou nejnovější je instalace celkem 141 automatických externích defibrilátorů ve všech prodejnách po celé České republice, ve skladech v Modleticích a Olomouci, vlastním masozávodě v Modleticích i v pražské centrále. Jsou i v Prostějově.

„Zdraví a bezpečí našich zaměstnanců a zákazníků je pro nás zásadní a díky defibrilátorům budeme v případě potřeby schopni zajistit optimální pomoc každému, kdo by ji potřeboval,“ vysvětluje Renata Maierl, tisková mluvčí řetězce. Zelenou samolepku s bílým srdcem a nápisem AED tak uvidí zákazníci již při vstupu do každé prodejny Kaufland.

“V průběhu září byli zaškoleni odpovědní kolegové na všech našich pracovištích. Velkou výhodou AED je, že jej dokáže ovládat každý. Přístroj dává jednoduché hlasové příkazy, které přesně navedou každého laika,” vysvětluje Renata Maierl.

Defibrilátor je pro rychlou dostupnost v prodejnách Kauflandu umístěn ve zřetelně viditelné skříňce v oddělení informací. “Všechny defibrilátory jsou navíc registrovány v aplikaci Záchranka, která lidem poskytuje informace o tom, kde se v jejich blízkosti defibrilátor nachází,” říká Renata Maierl. Společnost Kaufland tak významně rozšíří místa, na nichž je lidem automatický defibrilátor k dispozici. (red)

Poslat nový komentář