Databáze AED je spuštěna. Přidejte svůj defibrilátor, vzkazují zdravotníci

Databáze AED je spuštěna. Přidejte svůj defibrilátor, vzkazují zdravotníci
ilustrační foto

Během měsíce dubna jsme ve spolupráci s aplikací Záchranka zveřejnili na našich webových stránkách záložku s databází AED. Díky tomuto portálu můžete zaregistrovat dané AED přímo do systému aplikace Záchranka a tato informace bude zároveň dostupná i zdravotnickému operačnímu středisku naší krajské záchranné služby. Informace bude zpracována a v mapě následně zviditelněna (viz. screenshot obrazovky).

„Mapa přístrojů AED je veřejná, tudíž přes záložku na našich webových stránkách můžete vidět rozložení jednotlivých AED v Olomouckém kraji i vy - mobilní přístroje jsou v mapě označeny světle zelenou barvou, tmavý odstín mají potom AED stacionární,“ uvedla mluvčí ZZS Olk Lucie Mikisková.

AED (automatizovaný externí defibrilátor) je důležitým pomocníkem při poskytování první pomoci při náhlé srdeční zástavě. Po připojení k pacientovi sám analyzuje srdeční akci a písemně i hlasově řídí poskytování první pomoci. V případě potřeby aplikuje elektrický výboj, který má za úkol obnovit normální srdeční akci.

„Pokud takový přístroj vlastníte, velice bychom ocenili, kdybyste ho zaregistrovali v naší elektronické databázi - v případě, že dojde k postižení člověka v bezprostřední blízkosti vašeho přístroje, budeme o tom díky registraci ihned informováni a bude možné tento přístroj využít k záchraně lidského života,“ doplnila mluvčí. (red)

Poslat nový komentář