Dětské dopravní centrum DDC Prostějov je otevřeno. Ale ne pro všechny!

Dětské dopravní centrum DDC Prostějov je otevřeno. Ale ne pro všechny!
Ilustrační foto ber

Od pondělí 24. května je Dětské dopravní hřiště v Prostějově opět otevřeno. Vstup je ale povolen s omezením. Navíc kapacita je jen do 100 osob.

Všechny dospělé osoby vstupující do areálu DDC jsou povinny předložit:

  • potvrzení o absolvování antigenního testu (stáří testu max. 72 hodin) či PCR testu (staří max. 1 týden) 

nebo

  • certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o absolvování očkování proti onemocnění COVID-19 a od aplikace druhé dávky očkovací dávky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC“) uplynulo 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dnů 

nebo

  • doklad o prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění COVID-19, kdy uplynula povinná doba izolace dle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS CoV-2 neuplynulo více než 90 dní.

Rodiče jsou dále povinni odevzdat čestné prohlášení, že jejich dítě bylo:

  • testováno antigenním testem ve škole nejdéle 72 hodin před vstupem na DDC 

nebo

  • absolvovalo RT-PCR test s negativním výsledkem, které není starší než 7 dní, 

nebo

  • absolvovalo antigenní test, který není starší než 72 hodin, 

nebo

  • bylo očkováno proti onemocnění COVID-19 a toto očkování je řádně ukončeno a doba od podání poslední očkovací dávky je nejméně 14 dní před termínem vstupu na DDC 
  • prodělalo onemocnění COVID-19, u kterého již uplynula doba izolace podle platných hygienických opatření a od prvního pozitivního antigenního či PCR testu neuplynulo více než 90 dní.

Prohlášení není vyžadováno u dětí do 6 let věku. Vstup dětí do 15 let je povolen pouze s rouškou, vstup osob nad 15 let pouze s respirátorem. Nařízení nošení roušek se nevztahuje na sportující osoby využívající atrakce Dětského dopravního centra (kola, koloběžky, čtyřkolky, trampolíny, lanáček apod.) Dále je povoleno sundání roušky či respirátoru v případě konzumace jídla a pití.

Hřiště je otevřeno od pondělí do pátku v době od  15:00 do 18:00 hodin, v sobotu a neděli 9:00 – 12:00, 13:00 – 18:00.

Cena vstupného je 30,– Kč / dítě, v ceně mohou děti využít veškerých služeb, které dopravní centrum nabízí. Doba vstupu je neomezená v rámci otevírací doby.  V rámci vstupného si děti mohou zapůjčit kola, šlapací káry, koloběžky pro děti i dospělé, odrážedla a cyklistické helmy. Za příplatek je možno si zapůjčit tříkolku 10,– / 10 min. nebo čtyřkolku 20,– / 10 min. (red)

Poslat nový komentář