AKTUÁLNĚ: V Prostějově stávkovaly tři školy

AKTUÁLNĚ: V Prostějově stávkovaly tři školy
Školáci dnes přišli o hodinu vyučování. Těm to většinou nevadí :-)

Ve středu 7. prosince se v některých prostějovských základních školách učilo až od 9 hodin.

Základní škola Dr. Horáka, Majakovského ve Vrahovicích a RG a ZŠ ve Studentské ulici se připojily k protestu učitelů proti plánovaným změnám ministra Josefa Dobeše.

Učitelé dostanou od ledna přidáno, podle sdělení ČTK přihodí ministr v příštím roce na platy učitelů až 4 miliardy korun. Přesto se učitelé bouří a vstoupili do protestní hodinové výstražné stávky – vadí jim především nové zařazení do platových tarifů. To by podle návrhu ministra nemělo záviset na délce praxe a dosaženém vzdělání, ale na rozhodnutí ředitele školy. Ten by tak nově mohl platově zvýhodnit pracovité a aktivní učitele.

„V Prostějově se do stávky přihlásily tři školy. Základní školy Majakovského, doktora Horáka a reálné gymnázium telefonicky oznámily na odbor školství, že se u nich začne výuka až od 9 hodin,“ uvedla místostarostka pro školství a kulturu Ivana Hemerková a dodala, že uvádí jen školy, které jsou v gesci odboru školství.  

V celé republice se do stávky zapojilo na 20 tisíc učitelů z šestnácti set škol, ti uposlechli výzvy odborového svazu a proti rozhodnutí ministra protestují.    

(jap) 

Poslat nový komentář