Nadační fond Férové dětství pro znevýhodněné i talentované děti působí i v Olomouckém kraji

Nadační fond Férové dětství pro znevýhodněné i talentované děti působí i v Olomouckém kraji
Foto plakát

Nadační fond Férové dětství působí od roku 2021 po celé ČR, tedy i v regionu Olomouckého kraje. Zaměřuje se na podporu sociálně a zdravotně znevýhodněných dětí, jejichž rodiny se ocitly v nepříznivé situaci. Podporuje ale i talentované děti, kterým rodinné zázemí neumožňuje rozvoj jejich zjevného talentu. Obrátit se na ně může kdokoliv, kdo je motivovaný svou situaci zlepšit a chce na ní aktivně pracovat. Jejich snahou je pomoci rodině tak, aby se znovu neocitla ve stejné nepříznivé situaci.

Podporu znevýhodněných dětí je vnímána ze dvou stran. Na jedné straně je dítě se svými potřebami. Na straně druhé je celý rodinný celek, který se ocitl v nepříznivé situaci. Ta negativně ovlivňuje naplňování potřeb dětí a naopak, potřeby dětí jsou někdy tak náročné, že se rodina dostane do situace, kdy už nemá možnost je dále hradit.

Finanční příspěvek na potřeby dítěte je jen dílkem v celkové podpoře rodiny při řešení nepříznivé situace. Podpora je nastavena tak, aby se tato situace v rodině neopakovala. Často ve spolupráci se sociálními službami, zdravotními institucemi, školami. Máme ale i vlastní obsáhlejší programy podpory. Obrátit se proto na nadační fond může kdokoliv, kdo je motivovaný svou situaci zlepšit a chce na ní aktivně pracovat.

"Víme, že každá rodina potřebuje pomoci v nepříznivé situaci jinak, a proto přistupujeme ke každé žádosti individuálně. Součástí jednání se žadatelem je vždy osobní rozhovor. Ten je důležitý pro pochopení kontextu požadavku. Během rozhovoru procházíme i výhled žadatele do budoucna. Mluvíme o možnostech řešení situace. Ne vše je vždy možné zaznamenat na papíře," vysvětluje Veronika Schwarzová, ředitelka Nadačního fondu Férové dětství.

Kontaktovat nadaci můžete přes formulář na webu www.ferovedetstvi.cz. Naleznete zde i více informací o nadačním fondu. (red)

 

Poslat nový komentář