Děti z konického dětského domova se zapojily do úklidu lesa

Děti z konického dětského domova se zapojily do úklidu lesa
Foto DD Konice
Další fotky: 
Děti z konického dětského domova se zapojily do úklidu lesa

Děti z Dětského domova v Konici se připojily k druhému ročníku soutěže Vyčisti les 2020.

O čisté lesy a okolí se každý rok stará víc a víc lidí, ale i tak jsou potřeba další pomocníci. V přírodě stále najdeme pohozené prázdné plastové lahve, obaly od tyčinek, igelitové tašky a jiné odpadky. Plasty negativně ovlivňují zvířata, která je mohou omylem sníst nebo se do nich zachytit. Projděte se na pár minut venku a zjistíte, kolik nepořádku lidé dokáží vyprodukovat. „Chceme si v našem okolí udělat čas a nasbírat, co nejvíce odpadků. Odpadky se často skrývají na loukách, v lese, v trávě, v městských parcích, u rybníků, řek nebo okolo chat. Až odpadky nasbíráme, uděláme fotku nebo video, které zašleme organizátorům soutěže a hotovo. Pak už jen musíme počkat na vyhlášení,“ říká ředitel domova Radim Kratochvíl.

 Díky agentuře GetFound.cz, která soutěž pořádá, může domov získat peníze od jednoho z partnerů soutěže na vybavení svého zařízení:

„Máme možnost vyhrát 3000 Kč, tak nám držte palce,“ doplnil Kratochvíl. Do soutěže se můžete zapojit i vy, bližší informace najdete na vycistiles.cz. (red)

Poslat nový komentář