Projekty participativního rozpočtu 2022 jsou schváleny. Všechny

Projekty participativního rozpočtu 2022 jsou schváleny. Všechny
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Rada města Prostějova schválila projekty participativního rozpočtu, které budou financovány z rezervy participativního rozpočtu.

„Jedná se o projekty: Discgolfové hřiště v Kolářových sadech, Super zábava pro děti mezi stromy, Oprava památníku manželů Vojáčkových, Příprava dopravního opatření ke zvýšení bezpečnosti chodců při přecházení silnice v Martinákově ulici v křižovatce s ulicí Pod Kosířem, Informace o prostějovských osobnostech k tabulkám s označením názvů ulic (viz. ilustrační foto) a Hrazda na koupaliště ve Vrahovicích,“ vyjmenoval náměstek primátora pro stavební a investiční rozvoj Jiří Rozehnal. 

Proces hlasování participativního rozpočtu 2. ročníku byl ukončen a trval celý únor. Do hlasování postoupilo 6 projektů. „Děkuji všem občanům za jejich hlasy, jsem rád, že o dění v našem městě mají zájem,“ říká primátor František Jura.

„Hlasování probíhalo elektronicky, po registraci v aplikaci Rozvíjíme Prostějov, dále na webové adrese Rozvíjíme Prostějov a také prostřednictvím anketního lístku uveřejněného v Prostějovských radničních listech. Lístek byl také občanům k dispozici v Turistickém a informačním centru a na Odboru rozvoje a investic. Vyplněné lístky se shromažďovaly do sběrného boxu umístěného u hlavního vchodu do radnice,“ popsal náměstek Rozehnal s tím, že celkem bylo odevzdáno 171 lístků (z toho 18 lístků bylo neplatných - chybějící adresa, hlasující není občanem města).

V letošním ročníku mohli také občané přiřadit dva kladné hlasy, a to buď jednomu projektu, nebo po jednom hlase ohodnotit dva projekty, které nejvíce preferovali. Celkem bylo projektům přiděleno 1360 hlasů, hlasovalo cca 700 osob. (red)

Komentáře

Lidi hlasují,pátrají a radí,ale prachy bere někdo jinej.

Poslat nový komentář