Kompletní oprava Kramářské uličky skončí na přelomu srpna a září

Kompletní oprava Kramářské uličky skončí na přelomu srpna a září
ilustrační foto
Další fotky: 
Kompletní oprava Kramářské uličky skončí na přelomu srpna a září

Uličkou z náměstí T. G. Masaryka brzy neprojdeme. Po červnové výměně plynového vedení je na řadě nové podloží a dlažba. Práce začnou na začátku srpna a potrvají zhruba jeden měsíc.

Průchod čeká, po výměně plynovodu, kompletní obnova. Staré podloží se odbagruje a nově doplní štěrkem. Ulička následně dostane novou dlažbu, která bude stejného provedení jako ta na náměstí T. G. Masaryka.

„Položením dlažby dojde k zásadní prospěšné změně vzhledu komunikace, která je hojně využívána k průchodu mezi náměstím a parkem. Uděláme maximum pro její co nejrychlejší provedení, osobně na to dohlédnu,“ nastínil náměstek primátora Zdeněk Fišer. Jak dlouho se tedy budeme proplétat mezi stavbaři?

„Asi týden bude trvat kompletní uzavírka, kdy se bude stará cesta likvidovat a budovat nová. Obchodníky jsme už informovali a postupně je v jejich obchodech navštěvujeme a situaci vysvětlujeme. Budou muset mít chvíli pro zákazníky zavřeno. Vše musí proběhnout bleskově. S dodavatelem stavby jsme dohodli, že se zde bude pracovat na dvě směny a tak se čas výrazně zkrátí. Jakmile bude navezen štěrk, už bude možně uličkou procházet. Dláždění se pak položí za plného provozu Kramářské. Komplet hotovo by mělo být na přelomu srpna a září," slíbil Fišer. Rekonstrukce chodníku má, podle jeho slov, znamenat pro všechny majitele domů v uličce zlepšení ochrany proti srážkové vlhkosti. Zmizí tak i nevzhledný asfalt, který místy připomínal záplaty na starém kabátu.

„V rámci oprav budou upraveny spádové poměry a dojde k oddělení základových vrstev konstrukcí domů od nové zádlažby," vysvětlil na závěr náměstek Fišer. Práci získala společnost Skanska a magistrát za opravu zaplatí 520 tisíc korun.(kaa)

Ilustrační foto: magistrát

 

Poslat nový komentář