Dostavba a rekonstrukce požární zbrojnice Vrahovice přijde na devět milionů korun

Dostavba a rekonstrukce požární zbrojnice Vrahovice přijde na devět milionů korun
ilustrační foto

Statutární město Prostějov získalo z rozpočtu Olomouckého kraje finance na dostavbu a rekonstrukci požární zbrojnice pro jednotku sboru dobrovolných hasičů Vrahovice. Jde o 450 tisíc korun. 

„Jedná se o další zdroj spolufinancování k již schválené dotaci na dostavbu a rekonstrukci zbrojnice z rozpočtu ministerstva vnitra ve výši téměř 4,1 milionu korun. Celková částka za opravu je 9,388 milionu korun (vč. DPH). Stavební práce plánujeme ukončit do 31. 5. 2019,“ konkretizoval primátor města Prostějova František Jura. Předmětem projektu je přístavba k současnému objektu požární zbrojnice a kompletní rekonstrukce stávajících prostor včetně zateplení tak, aby byly naplněny normy a požadavky na akceschopnost jednotky.

„Je třeba zdůraznit, že se jedná o jednotku hasičů, která vyjíždí k požárům a jiným událostem v prvním sledu, ihned za profesionálními záchranáři. Četnost jejich zásahů je vysoká, a proto je nezbytné těmto dobrovolníkům pomoci v jejich práci,“ doplnil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Rada města Prostějova proto doporučuje Zastupitelstvu města Prostějova schválit přijetí dotace z rozpočtu Olomouckého kraje a schválit smlouvu o poskytnutí dotace. (red)

Poslat nový komentář