Vrahovičtí hasiči budou mít novou cisternu

Vrahovičtí hasiči budou mít novou cisternu
ilustrační foto HZS

Radní na své poslední schůzi odsouhlasili významnou pomoc pro dobrovolné hasiče Jednotky sboru dobrovolných hasičů Statutárního města Prostějova - Vrahovice. Dali zelenou zadávacímu řízení nadlimitní veřejné zakázky na pořízení cisternové automobilové stříkačky s kompletním vybavením.

„Velice si vážíme práce dobrovolných hasičů, a proto chceme pomoci. Předmětem veřejné zakázky je pořízení cisternové automobilové stříkačky CAS 20 vybavené požárním čerpadlem. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je přes sedm milionů korun (bez DPH),“ uvedl primátor František Jura s tím, že nabídky budou hodnoceny na základě ekonomické výhodnosti, a to na základě nejnižší nabídkové ceny.

„Realizace této investiční akce bude financována z prostředků města, z dotace ministerstva vnitra a z dotace Olomouckého kraje. V rozpočtu města je na tuto akci vyčleněno šest milionů korun, z ministerstva vnitra bude akce spolufinancována dotací ve výši 2.5 milionu korun a z Olomouckého kraje byla získána dotace ve výši 300 tisíc korun,“ vyčíslil primátor. (red)

 

Poslat nový komentář