Tip na víkend. Dobývání hradu Sovinec

Tip na víkend. Dobývání hradu Sovinec
Foto sovinec.cz

Tento víkend, ve dnech 30. a 31. července, se na hradě Sovinci bude konat akce roku, Dobývání hradu Sovinec. Ukáže, jak vypadal Sovinec v temné době války třicetileté. Návštěvníci se mohou těšit i na dobývání hradu.

V celodenním programu vystoupí Elitní mušketýrský regiment Corporal, který patři k nejvěrohodnějším a nejlépe vybaveným jednotkám které jsou zaměřené na třicetiletou  válku, Kejklířská a divadelní společnost Vagabundus, která představí myší dostihy, žonglérské, fakírské a kejklířské umění na vysoké úrovni, skupina historického šermu Bengare předvede šermířské grotesky a ukázky života vojenského tábora během obléhání, Šermířská a divadelní společnost Grál připomene nejúspěšnější program loňského ročníku - rytířské vyprávění o princezně Brunhildě, Skupina scénického šermu Allegros pak  zve na oblíbené šermířské pohádky.

Po celý víkend bude k vidění život a ukázky řemesel v obléhaném hradě, sokolnické ukázky výcviku dravých ptáků, kovářské řemeslo s mistrem Jakubem a Skřítkova řemeslná hrnčířská dílna.

Hrad bude přístupný v době od 9 do 17 hodin, prohlídky hradu se budou konat každých 20 minut. Volně přístupná bude vyhlídková věž.

Čtěte pozorně, bude soutěž o rodinné vstupné! (ber)

Poslat nový komentář