Prostějovský Domov seniorů nabízí novou sociální službu. Pro klienty s demencí

Prostějovský Domov seniorů nabízí novou sociální službu. Pro klienty s demencí
Ilustrační foto pixabay.com

V září letošního roku odeslal Marek Němec, ředitel Domova seniorů Prostějov p.o. na Krajský úřad Olomouckého kraje žádost o registraci nové sociální služby, a to „domov se zvláštním režimem". Kraj žádosti vyhověl a tak se domov stane azylem pro klienty s chronickým duševním onemocněním ve věku od 60 let (tj. osoby se stařeckou a Alzheimerovou demencí). Kapacita domova se zvláštním režimem by měla činit 50 uživatelů.

„Pobytovou sociální službu budeme poskytovat od 1. 1. 2024. Cílovou skupinou jsou osoby s chronickým duševním onemocněním ve věku od 60 let, které mají sníženou soběstačnost, vyžadují pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby a nejsou schopny si tuto pomoc zajistit prostřednictvím rodiny a přátel nebo ambulantních či terénních sociálních služeb,“ sdělil PvNovinkám ředitel.

Podle jeho slov vedl k tomuto rozhodnutí nejen obecný zájem o tento druh pobytové sociální služby, který zjišťuje z došlých žádostí, ale i záměr poskytovat kvalitní pobytovou službu (např. s proškoleným personálem) i pro stávající klienty domova pro seniory, u kterých se v průběhu pobytu objeví příznaky Alzheimerovy demence. „Žádosti na domov se zvláštním režimem budeme přijímat od poloviny listopadu 2023,“ dodal Marek Němec. (ber)

Poslat nový komentář