Policisté chytli ruského řidiče kamionu bez tachografu

Policisté chytli ruského řidiče kamionu bez tachografu
Ruský kamion byl odstaven v prostoru celního úřadu. Foto Policie ČR Prostějov

V pondělí odpoledne a ve středu dopoledne proběhla i na Prostějovsku republiková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu vozidel na přepravu osob a na kontrolu nákladní dopravy.

Kontroly se celkově zúčastnilo devět policistů Dopravního inspektorátu Policie ČR Prostějov a dva pracovníci Celní správy Prostějov. "V rámci akce bylo kontrolováno celkem čtrnáct motorových vozidel ze sledovaných kategorií. Bylo zjištěno sedm přestupků, které byly řešeny v blokovém řízení uložením blokové pokuty v celkové výši 2.200 korun," sdělila výsledky kontroly Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov.

V jednom případě policisté zjistili přestupek u ruského řidiče kamionu, který navíc neměl hotovost na zaplacení pokuty. Kontrolou bylo zjištěno, že bez vložené karty v tachografu ujel 444 km. Protože řidič nárdonosti Ruské federace neměl hotové peníze na zaplacení pokuty, policie mu zakázala další jízdu. Kamion i s nákladem byl odstaven v prostoru Celního úřadu v Prostějově a uložena kauce ve výši 40 tisíc korun. Řidič částku pomocí platebního terminálu uhradil a celníci mu vydali soupravu. Věc bude ve správním řízení řešit věcně a místně příslušný Krajský úřad Olomouckého kraje.

(red)

Poslat nový komentář