Policisté při pronásledování piráta havarovali

Náraz vyrval strom z kořenů. Foto Policie ČR Prostějov
Náraz vyrval strom z kořenů. Foto Policie ČR Prostějov
Další fotky: 
Detail přední části policejního vozu po nárazu do stromu. Foto Policie ČR Prostě
Vozidlo, s nímž se střetlo policejní auto, skončilo ve sloupu. Foto Police ČR Pr

Včera odpoledne havarovalo při pronásledování motocyklu policejní auto. Při nehodě byl těžce zraněn jeden z policistů. Pronásledovaný motorkář ujel. 

 

Ve středu 28. března v 17:15 hodin jel policista se služebním vozidlem Škoda Octavia v civilním provedení s radarem, se zapnutým výstražným a zvukovým zařízením po Vrahovické ulici směrem od centra města. Společně s kolegou pronásledovali motocykl z důvodu podezření ze spáchání přestupku v dopravě. Při pronásledování motocyklu jeli v levém jízdním pruhu, předjížděli kolonu jedoucích vozidel v pravém jízdním pruhu. 

Před křižovatkou s ulicí Zátiší náhle z kolony pomalu jedoucích vozidel vyjelo osobní vozidlo Renault Megane Scenic, jehož řidička odbočovala vlevo na ulici Zátiší. Došlo k nárazu služebního vozidla do odbočujícího vozidla Renault Megane Scenic. Nárazem bylo vozidlo Megane odhozeno vlevo do travnaté předzahrádky, kde narazilo do sloupu pouličního osvětlení a poškodilo zaparkované osobní vozidlo Škoda Octavia. Policejní auto bylo nárazem odhozeno do travnaté předzahrádky před rodinným domem, kde čelně narazilo do listnatého stromu. Nárazem do stromu byly ze služebního vozidla odtrženy jeho části a tyto části poškodily zaparkované vozidlo Ford Focus. 

Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče policisty a řidičky, která jela ve voze Renault Megane Scenic. Policista na místě spolujezdce byl vážně zraněn, leteckou záchrannou službou byl transportován do nemocnice. 

Celková předběžně vyčíslená škoda činí 922 000,- Kč. Věc dále šetří služba kriminální policie a vyšetřování v Prostějově.

(red)

 

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Komentáře

"Společně s kolegou pronásledovali motocykl z důvodu podezření ze spáchání přestupku v dopravě"

takze pro pouhe PODEZRENI ze spachani PRESTUPKU, oba policiste PROKAZATELNE spachali TRESTNY CIN obecne ohrozeni, TRESTNY CIN vazne poskozeni zdravi, TRESTNY CIN poskozeni soukromeho a verejneho majetku v hodnote okolo 1Mkc.

pod timto si mame predstavovat POMAHAT a CHRANIT?!?

Ano, mestapo a podobne silove slozky jezdi jako by na ceste byli sami !
Ano pronasledovali motorku, mozna taky skutr, co jel bezpecne beztak 55km nebo 50km ve 30itce a na zaklade toho se rozhodli zakrocit a ohrozili tak bezpecnost silnicniho provozu a svou bezohlednou jizdou malem zabili ucastniky provozu. Zajimala by me spolecenska nebezpecnost toho motocyklisty!

Ja zazil neco podobneho, benga v civilnim aute me predjeli v zakazu predjizdeni v ostre zatacce obklopene baraky s nulovou viditelnosti, predjeli me melam smykem, nehoukali, neblikali (museli by vytahnout majak) a kdyby tam neco bylo, tak nas zmasakruji vsechny ... duvod ? podezreni ze mam jakesi xenony nebo co to motali, ne nemam, mel jsem auto z vyroby a obycejne zarovky H7 ... takze ze se jim neco zdalo, tak nevahali ohrozit zivoty obcanu. Benga jsou jedini silnicni prati, ktere jsem videl, jen nechap[u, ze kdyz porad piraty resi, ze se nezameruji na benga ... to se pak vsechny represe mijeji ucinkem.

Jo kdyby honili zlodeje aut, vraha, tunelare, korupcnika, tak nereknu ani slovo, ale tohle ?

Kripl.

Všichni ticho a makat, holomci. Kdo si myslíte, že bude platit novou civilní oktávku i s mikrovlnkou na chladiči? Ten jouda s koltama proklatě nízko nebo my?

měli příslušníci VB nařízeno, aby se radši vykašlali na stíhání, kdyby to mělo dopadnout průšvihem. Pakliže teda nehonili vraha, nebo bankovního lupiče. Dneska je situace jiná. Největším nepřítelem lidstva je tzv.silniční pirát. Toho je třeba honit, až do úplnýho vyhonění.

Pod okamžitým vyhazovem zakazuji švestkám sledovat seriály Kobra 11 a pod. !!!!!!!

příslušníci VB měli nařízeno, aby se radši vykašlali na stíhání, kdyby to mělo dopadnout průšvihem. Pakliže teda nehonili vraha, nebo bankovního lupiče. DNeska je situace jiná. Největším nepřítelem lidstva je tzv.silniční pirát. Toho je třeba honit, až do úplnýho vyhonění.

On sám o sobě nápad honit v autě motorku po městě patří asi k těm fest "osvíceným". Zajímalo by mě kolik takových motorek se už podařilo chytit... 8-)

Co má co policie hergot používat cvilní auta na rutinní práci? Nejsou rozvědka ani tajní.

Honíc zákeřného piráta kvůli podezření z blíže nespecifikovaného přestupku rozmlátí 3 auta, zraní náhodně okolojedoucího a ještě se u toho málem zabijou. Myslím, že pirátskou vlajku mají mít ty švestky přes celé auto.

Poslat nový komentář