Na trati Nezamyslice – Olomouc dochází k nárůstu cestujících

Na trati Nezamyslice – Olomouc dochází k nárůstu cestujících
ilustrační foto

 

S platností jízdních řádů 2013/2014 začalo na železniční trati 301 v úseku mezi Olomoucí a Prostějovem jezdit více vlaků. Olomouckému kraji se podařilo rozšířit nabídku pro cestující zavedením 8 nových spojů. „Dopravní obslužnost je naše priorita. Navýšením vlaků jsme tak podpořili nejen mobilitu pracovní síly, ale také se tím rozšířila nabídka pro mladé lidi, kteří dojíždějí za vzděláním,“ sdělil náměstek hejtmana pro dopravu Alois Mačák.

Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje nyní porovnal údaje o počtu cestujících na uvedené trati 301 Nezamyslice – Olomouc v podzimních měsících v meziročním porovnání let 2011 a 2014. V tomto období se v roce 2014 zvýšil počet cestujících v celé trati o 9,1 %, v úseku Prostějov – Olomouc dokonce o 12,1 %, přičemž nárůst dopravních výkonů je v tomto úseku vyšší pouze o 5,6 %. Zdrojem dat jsou přepravní průzkumy dopravce. „Data nám ukazují, že jdeme správným směrem a že cestující rozšířené nabídky rádi využívají,“ konstatoval ředitel KIDSOK Jaroslav Tomík.

Příčinou růstu počtu cestujících je podle Koordinátora zařazení těchto spojů do jízdního řádu. Čtyři nové vlaky jezdí v ranní špičce, z toho je jeden spěšný. V odpolední špičce byly přidány 2 páry spěšných vlaků Kosíř a Plumlov. Díky časovému prokladu osobních vlaků s rychlíky a spěšnými vlaky je spojení Prostějova s Olomoucí nabízeno ve špičce každou půlhodinu a současně umožňuje v Olomouci každou půlhodinu přestup do/z dalších směrů. Pro jízdní řád 2014/2015 připravil KIDSOK další novinku, byl navíc zaveden jeden pár vlaků mezi Olomoucí a Prostějovem ve večerních hodinách. (red)

Komentáře

A to ještě kdyby nádraží v Nezamyslicích nevypadalo jako ze špatného amerického hororu a mělo alespoň jeden stojan na jízdní kola, aby si naši nepřispůsobiví občané nechodili na nádraží pro kola jako do samoobsluhy, to by přibylo cestujících!

A ještě vyměnit (z prominutím) tu protivnou "babu" ve výdejně jízdenek, to by se to cestovalo!

Odstranin věčné zpoždění vlaků, zimu a špínu ve vlacích.......

Bohužel jsme v česku........

Honza

 

Poslat nový komentář