Nové policejní bavoráky neošálíte. Jejich radar nelze detekovat

Nové policejní bavoráky neošálíte. Jejich radar nelze detekovat
Foto Policie ČR

Již několik měsíců policisté využívají nová vozidla BMW, která jsou vybavena měřičem rychlosti. V minulém týdnu policisté z moravského Speciálního oddělení dohledu v rámci výkonu služby na dálnici D1 ve směru od Prahy změřili zahraničnímu řidiči rychlost 214 km/h (po odečtu tolerance 207 km/h), a to v úseku, kde je povolená rychlost 130 km/h.

„Zahraniční řidič musel na místě složit kauci ve výši 10 000 Kč. Za přestupek ve správním řízení řidiči hrozí pokuta ve výši 5 000 až 10 000 Kč a zákaz činnosti od 6 měsíců do 1 roku a 5 trestných bodů,“ uvedla mluvčí Policejního prezidia Hana Rubášová.

Nutno dodat, že novou měřící techniku policejních bavoráků v současné době není možné detekovat žádným technickým prostředkem. Takže mohu z plynu, číhat mohou kdekoli. (ber)

Komentáře

A proč se vlastně vyrábí auta čím dál rychlejší a větší,když se s nimi má jezdit jako s koňským povozem a po polních cestách?Není lepší omezit rychlost a zase je zmenšit?Bylo by to levnější a ubude mrtvol hned.Opilec a feťák by pak chodili radši pěšky.Budeme platit z daní policajtům benzin a přesčasy.A mrtvol stejně neubyde.Navíc na státní dluh.

Poslat nový komentář