Kulturní granty jsou rozděleny, musí je posvětit i zastupitelstvo

Kulturní granty jsou rozděleny, musí je posvětit i zastupitelstvo
Největší částku z grantu ukousne studentské divadlo POINT.

Prostějovští radní schválili a rozdělili částku 250 tisíc korun, což je o plnou třetinu méně než v loňském roce, na kulturní granty. Letos byly vyhlášeny tři tématické okruhy, grantová komise měla velmi těžký výběr a málo peněz. Město v letošním roce podpoří pět projektů. 

Na doporučení kulturní komise byla vybrána témata: Představení umění prostějovské mládeže a studentů, Knižní medailonky prostějovských osobností a Oživení kultury v Prostějově se zaměřením na náměstí. Stotisícovou částku získá studentské divadlo POINT, polovinu této částky pak publikace o prostějovských osobnostech Tomáše Vincence a hudební projekt mládeže Miroslava Hasu. Pětatřicet tisíc korun získá 2. ročník Prostějovského bluegrassového festivalu na náměstí TGM a zbývající obnos podpoří vánoční koncert Cyrilometodějského gymnázia.  

„V letošním roce byl finanční objem pro kulturní granty výrazně pokrácen. Obdrželi jsme sedm žádostí, z nichž jsme vybrali pětici, které splňují daná témata. Přidělení grantů musí schválit ještě zastupitelstvo,“ vysvětlila předsedkyně kulturní komise a radní Milada Sokolová.    

(jap)

Poslat nový komentář