Rada města doporučila zastupitelstvu schválit peníze Junáku i na stavbu cyklostezky kolem přehrady

Rada města doporučila zastupitelstvu schválit peníze Junáku i na stavbu cyklostezky kolem přehrady
ilustrační foto Junák, Sokolská ulice

Rada města Prostějova se na svém posledním jednání shodla na finanční podpoře stavby cyklostezky a také na podpoře spolku Junák. Celkem bude městská dotace činit 700 tisíc korun.

Pět set tisíc korun poskytne Prostějov městu Plumlov na výstavbu cyklostezky okolo Plumlovské přehrady. Dalších 200 tisíc korun půjde na konto spolku JUNÁK – český skaut, středisko Járy Kaštila na rekonstrukci skautské klubovny.

„Při rekonstrukci se konkrétně bude jednat o přestavbu půdních prostor klubovny za účelem využití pro činnost střediska a všestranný rozvoj dětí a mládeže. Co se týče cyklostezky, tak ta není v katastru města Prostějova, ale všichni rádi k Plumlovské přehradě chodíme na procházky nebo jezdíme na kole či inline bruslích. Je tedy na místě pomoci při její výstavbě,“ uvedl primátor František Jura a přidal přesná čísla jednotlivých dotačních podpor:

Město Plumlov plánuje realizaci cyklostezky podél Plumlovské přehrady (rozpočet nákladů cca 28.318.000,-- Kč). Akce je podpořena dotací ITI Olomoucké aglomerace (16,5 milionu korun), dále přislíbena je dotace z Olomouckého kraje (2, 5 milionu korun).

JUNÁK – český skaut, spolek, plánuje rekonstrukci skautské klubovny v ulici Sokolská (rozpočet nákladů cca 1,9 milionu korun). Akce je podpořena dotací z MŠMT (1,5 milionu korun). Na její dofinancování potřebuje spolek získat ještě další finanční prostředky, proto požádal město Prostějov o poskytnutí finančního příspěvku ve výši 350 tisíc korun.

„Dům na Sokolské ulici získal spolek do vlastnictví od města Prostějova s tím, že je zde věcné břemeno předkupního práva (veškeré investice jsou tak současně zhodnocením potenciálního majetku města). Po celou dobu užívání spolek průběžně provádí opravy a vylepšení objektu - plastová okna, nové podlahové krytiny a nábytek, revitalizace dvorku a další,“ uzavřel náměstek Jiří Rozehnal. (red)

Komentáře

Zbytečná cyklostezka jen aby se pár nabobů z radnice vytáhlo

Poslat nový komentář