Rada připravila dotační programy pro oblast sportu na rok 2022. Dá na ně 22 milionů

Rada připravila dotační programy pro oblast sportu na rok 2022. Dá na ně 22 milionů
ilustrační foto 1. SK

Radní předkládají zastupitelům návrhy na dotační programy v oblasti sportu pro rok 2022. Organizace i jednotlivci tak budou moci opět žádat o finanční podporu města.

„Konkrétně se bude jednat o program na podporu sportovní činnosti a program na podporu pořádání jednorázových sportovních akcí. Vše pro rok 2022 z rozpočtu města Prostějova,“ upřesnil náměstek primátora Jan Krchňavý, v jehož pracovní náplni je, mimo jiné, zastoupena i tato oblast.

Jedním ze zásadních kritérií pro poskytnutí dotace v rámci chystaných dotačních titulů bude zveřejnění účetní závěrky za rok 2020 (vyvěšením do 31. 12. 2021 ve veřejném rejstříku) u těch žadatelů, kteří tuto povinnost ze zákona mají (nebo zveřejnění přehledu o majetku a závazcích u těch žadatelů, kteří vedou jednoduché účetnictví).

„Odbor školství, kultury a sportu Magistrátu města Prostějova plánuje uskutečnit informativní seminář pro žadatele o dotace v oblasti sportu. Seminář se uskuteční v měsíci říjnu, termín bude upřesněn,“ informoval dále náměstek Krchňavý a doplnil, že radní pro oba dotační programy schválili rozpočet ve výši 23 milionů korun. (red)

Poslat nový komentář