Radní rozdělovali dotace v oblasti vzdělávání a sportu, některé budou řešit zastupitelé

Radní rozdělovali dotace v oblasti vzdělávání a sportu, některé budou řešit zastupitelé
ilustrační foto MMP

V celoroční oblasti vzdělávání radní takzvaně „přiklepli“ dotace Svazu letců generála Zdeňka Škarvady, Střední zdravotnické škole, například Svazu modelářů České republiky nebo na podporu činnosti hádankářsko-křížovkářského kroužku. Celkem půjde o částku 72 tisíc korun.

„Peníze půjdou například na organizování akcí pro děti, vzdělávání seniorů nebo na podporu kroužků,“ vysvětlil náměstek primátora Jan Krchňavý, který má oblast školství ve své pracovní náplni.

Zastupitelé budou dále rozhodovat o dotační pomoci pro Junáky na podporu jejich činnosti ve výši 80 tisíc korun.

Mezi jednorázové vzdělávací akce, které radní podpoří, se řadí ty z Mensy České republiky, ZuM je radost, Jsme tu také, z. s., SKC Prostějov, z. s., na Kemp Léto hravě, Středním odborným školám ve výši 145 tisíc korun.

Zastupitelé pak budou dále rozhodovat o podpoře Střední škole designu a módy, HigBic s. r. o., ve výši 115 tisíc korun.

„Tyto peníze by měly jít například na konkrétní výdaje akce Doteky módy 2022 nebo na akci Na kole dětem,“ vysvětlil náměstek primátora Jan Krchňavý.

Také oblast sportu nezůstane opomenuta. Zde budou o přidělení dotací rozhodovat zastupitelé.

Již před časem na svém zasedání schválili dotační program nazvaný „Program na podporu pořádání jednorázových sportovních akcí v roce 2022 z rozpočtu statutárního města Prostějova“.

„V rámci návrhu rozpočtu na letošní rok byly pro tento dotační program schváleny finančních prostředky ve výši 2.55 milionu korun. Pro konkrétní dotační titul 1 „Podpora pořádání jednorázových sportovních akcí s doložením finanční spoluúčasti žadatele“ byla alokována celková částka ve výši 1.7 milionu korun, na 1. kolo připadne 80 procent celkové částky, tj. 1.36 milionu korun,“ vypočítal náměstek pro školství Krchňavý s tím, že ve stanoveném termínu bylo přijato celkem deset žádostí. Jedna žádost nesplnila zásadní kritéria a nebyla předána k dalšímu hodnocení, jedna byla před projednáváním stornována, takže bylo hodnoceno osm žádostí.

Radní rozhodovali také o prvním kole dotačního titulu 2 „Podpora pořádání jednorázových sportovních akcí bez doložení finanční spoluúčasti žadatele“. Pro tento titul byla alokována částka ve výši 850 tisíc korun, na 1. kolo připadlo 80 procent celkové částky, což je 680 tisíc korun.

„Tady bylo ve stanoveném termínu přijato celkem čtrnáct žádostí, ale dvě byly před projednáváním stornovány, takže bylo hodnoceno dvanáct žádostí. Celková požadovaná částka v 1. kole činí 503 tisíc korun,“ uzavřel dotační problematiku náměstek primátora Jan Krchňavý. (red)

Poslat nový komentář