Milionová dotace míří do sportu

Milionová dotace míří do sportu
Ilustrační foto ber

Do celoroční sportovní činnosti posílají prostějovští radní dotační peníze. Odsouhlasili jejich poskytnutí příjemcům v Programu na podporu sportovní činnosti v roce 2022–v dotačním titulu 4 „Podpora celoroční sportovní činnosti bez doložení finanční spoluúčasti žadatele“.

Zastupitelstvo města Prostějova již před časem schválilo tento dotační program s vyhlášenými dotačními tituly: - dotační titul 1 „Podpora přípravy dětí a mládeže na vrcholový sport“ - dotační titul 2 „Podpora činnosti sportovních klubů na profesionální úrovni“ - dotační titul 3 „Podpora celoroční sportovní činnosti s doložením finanční spoluúčasti žadatele“ - dotační titul 4 „Podpora celoroční sportovní činnosti bez doložení finanční spoluúčasti žadatele“.

„Prostějov je tradičním městem sportu a naši podporu si zaslouží všechny sektory od práce s dětmi a mládeží až po podporu profesionální činnosti klubů,“ říká primátor František Jura. V rámci návrhu rozpočtu na letošní rok byly schváleny finanční prostředky pro zmíněný program v celkové výši 20.45 milionu korun. Pro zmíněný dotační titul 4 byla alokována celková částka ve výši 1.05 milionu korun. „Ve stanoveném termínu jsme přijali celkem osmatřicet žádostí. V osmi případech však nebyly žádosti hodnoceny – důvodem bylo nesplnění zásadních kritérií,“ okomentoval výsledek náměstek primátora pro sport Jan Krchňavý. (red)

Poslat nový komentář