Jakub Šťastný je nejzářivější hvězdou mistrovství v dráhové cyklistice

Jakub Šťastný je nejzářivější hvězdou mistrovství v dráhové cyklistice
ilustrační foto SKC Tufo

Na přelomu června a července se na brněnském velodromu konalo MČR v dráhové cyklistice ve sprinterských disciplínách. Mladým závodníkům a závodnicím týmu SKC TUFO Prostějov se dařilo, největší hvězdou se stal junior Jakub Šťastný, který vybojoval hned čtyři tituly mistra republiky. Šťastný zcela opanoval všechny čtyři sprinterské disciplíny, jak informoval Ondřej Šrámek z SKC TUFO Prostějov.

Podle jeho vyjádření se dařilo i dalším prostějovským závodníkům, titul mistrů republiky v kadetském keirinu vybojoval René Smékal, ve sprintu žáků Matyáš Koblížek. Žákyně Gabriela Bártová vybojovala titul mistryně republiky v týmovém sprintu společně se Sárou Peterkovou z Cykloteamu Ostrov. Do Prostějova putují i další cenné kovy, Gabriela Bártová vybojovala druhé místo ve sprintu, v závodě na 500m p.s. pak místo třetí. Kadetské družstvo ve složení René Smékal, Lukáš Kolařík, Tomáš Konečný a Maxim Müller obsadilo druhé místo v týmovém sprintu. René Smékal do sbírky medailí přidal i stříbro z 500 p.s.  Ema Cetkovská obsadila třetí místo v keirinu spojené kategorie ženy/juniorky, Radovan Štec zase obsadil druhé místo v keirinu žáků. Natálie Valuchová obsadila třetí místo v závodě 500 p.s.

Mistrovství České republiky v dráhové cyklistice bude pokračovat ve dnech 28. – 30. červenec na prostějovském velodromu. Na programu budou stíhací a bodovací disciplíny, a to všech mládežnických kategorií, žen a mužů kategorie ELITE. (Zdroj  SKC TUFO Prostějov)

 

Poslat nový komentář