Poradny pomohou se závislostmi i exekucí

Poradny pomohou se závislostmi i exekucí
ilustrační foto

 

Máte problém s exekucí, sociálním vyloučením, gamblerstvím nebo závislostí na internetu? Pomoci vám mohou poradny, které v Prostějově provozují tři neziskové organizace. 

Třetím rokem funguje poradna při finanční tísni, která vloni poradila 63 klientům. Poradna 13x ročně dojíždí na Odbor sociálních věcí ve Školní ulici a schůzku je třeba domluvit si předem na ostravském telefonním čísle: 595 532 740. „Nejčastější dotazy se týkají oddlužení, insolvence a výkonu exekuce. Konkrétně klienty zajímá, jak moc se výkon dotkne nejbližších rodinných příslušníků, kteří jsou v tom nevinně,“ vysvětlila náměstkyně primátora Alena Rašková. 

Poradna organizace Člověk v tísni se specializuje na dluhové pasti a sociální vyloučení a ročně se na ni obrátí čtyři stovky lidí. Sídlí v Rostislavově ulici, objednat se můžete na telefonním čísle 777 787 947. Adiktologická poradna, která sídlí v Domě služeb ve Vrahovické ulici, řeší problematiku gamblerství a závislosti na internetu. Z poloviny o ni projevují zájem samotní hazardní hráči, ale i rodiče dětí, závislých na internetu. „Pro mě bylo nehorší zjištění, že 75% gamblerů uvažuje o sebevraždě. Zjistila jsem rovněž, že největšími hazardéry jsou velmi úspěšní podnikatelé, kterým chybí risk a adrenalin,“ dodala Rašková. Objednat se můžete na telefonním čísle 777 916 267. (ber)

Poslat nový komentář