Dopravní policie provedla rozsáhlou bezpečnostní akci

Dopravní policie provedla rozsáhlou bezpečnostní akci
ilustrační foto

Tento týden proběhla preventivní akce proti alkoholu a dalším návykovým látkám za volantem. 

V pondělí a ve čtvrtek jste se na prostějovských silnicích mohli setkat s rozsáhlou dopravně bezpečnostní akcí. Tu provedli prostějovští policisté v rámci spolupráce s organizací TISPOL. Kontrola se zaměřila zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči. 

Do akce bylo nasazeno sedmnáct policistů Dopravního inspektorátu a devětadvacet policistů pořádkové policie ze všech útvarů na teritoriu ÚO Prostějov. Policisté využili každý den jedenáct služebních vozidel. "V průběhu akce bylo zjištěno celkově 62 přestupků, které byly v 61 případech vyřešeny v blokovém řízení uložením pokut v celkové výši 24.400 korun. V jednom případě bylo zjištěno požití alkoholu řidičem motorového vozidla, který bude oznámen správnímu orgánu k projednání. V jednom případě bylo při akci zjištěno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí," uvedla policejní mluvčí Eva Čeplová.

Připomeňme, že organizace TISPOL (European Transport Police Network) představuje síť evropských dopravních policií. Klade si za cíl zvyšování bezpečnosti provozu a vynutitelnost práva na silnicích. Usiluje o snížení počtu osob zabitých nebo vážně zraněných při dopravních nehodách na evropských silnicích.

(red)

Poslat nový komentář