Řidiči pod vlivem drog. Hned tři

Řidiči pod vlivem drog. Hned tři
ilustrační foto PČR

Hned tři řidiče pod vlivem zakázaných látek odhalili během pondělí policisté na silnicích Prostějovska.

Prvním byl dvacetiletý řidič vozidla typu Škoda Felicia, který byl policejní hlídkou kontrolován po sedmé hodině ráno v obci Vrbátky. Provedený test na přítomnost zakázaných látek byl pozitivní na látku amphetamin/metamphetamin. Řidič s výsledkem testu nesouhlasil a dobrovolně se podrobil odbornému lékařskému vyšetření.

Druhým byl v jedenáct hodin kontrolovaný jednačtyřicetiletý řidič vozidla typu Ford Escort. U toho při silniční kontrole v Anenské ulici v Prostějově policisté zjistili přítomnost látek cannabis a amphetamin/metamphetamin. Řidič uvedl, že v pátek 13. ledna „vykouřil jednu skleněnku marihuany“.

Posledním zjištěným ovlivněným řidičem byl šestadvacetiletý muž z Prostějovska. Ten byl kontrolován při jízdě Sídlištěm svobody v Prostějově krátce po šestnácté hodině. Provedený test ukázal přítomnost látky amphetamin/metamphetamin. S výsledkem testu řidič nesouhlasil a dobrovolně se podrobil odbornému lékařskému vyšetření.

"Všem třem řidičům policisté zakázali další jízdu. Pro své jednání jsou podezřelí ze spáchání přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ten jim v případě prokázání viny hrozí pokuta v rozmezí od 2 500 do 20 tisíc korun a zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od šesti měsíců do jednoho roku," upozornil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář