Řidiči odmítli lékařské vyšetření. Za volant sedli pod vlivem drog

Řidiči odmítli lékařské vyšetření. Za volant sedli pod vlivem drog
ilustrační foto PČR

Během 21. září prostějovští policisté přistihli tři řidiče pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Nejprve ráno po deváté hodině zastavili 36letého řidiče nákladního vozidla v obci Mořice. Řidič se při kontrole mimo jiné podrobil i testu na přítomnost jiné návykové látky s pozitivním výsledkem na amfetamin / metamfetamin.

Dalšího řidiče kontrolovali o půl dvanácté dopoledne na Floriánském náměstí v Prostějově. U 27letého řidiče vozidla VW Passat provedli test na přítomnost jiné návykové látky s pozitivním výsledkem na marihuanu a kokain (THC a COC).

Na posledního hříšníka dne narazili o půl šesté odpoledne na ulici Sídliště Svornosti v Prostějově. Při kontrole podrobili 26letého řidiče vozidla Hyundai testu na přítomnost jiné návykové látky s pozitivním výsledkem na amfetamin / metamfetamin, opiáty (OPI), marihuanu a kokain (THC a COC).

„Policisté řidiče vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, což i po poučení všichni odmítli. Policisté řidičům zakázali další jízdu a věc oznámili do správního řízení. Řidičům hrozí za přestupek odmítnutí se podrobit vyšetření, zda při řízení vozidla nebyli ovlivněni jinou návykovou látkou pokuta od 25 000 do 50 000 korun a zákaz činnosti od jednoho roku do dvou let,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář