Řidiči zákaz nevadil. Může jít za katr na dva roky

Řidiči zákaz nevadil. Může jít za katr na dva roky
ilustrační foto ber

Ve čtvrtek 17. května odpoledne policejní hlídky během dvou hodin zastavili 28letého řidiče vozidla Škoda, který neměl za volantem co dělat.

Řidiče před půl třetí odpoledne zastavili policisté z dopravního inspektorátu Prostějov v obci Konice. Řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem a na zadních sedačkách seděla bez připoutání či bez použití autosedačky nezletilá osoba. Policisté při kontrole řidiče zjistili, že má roční zákaz řízení všech motorových vozidel, platný do dubna 2024. Muž měl dechovou zkoušku na alkohol negativní, zatímco test na jiné návykové látky mu vyšel pozitivní na amfetamin / metamfetamin. Motorista hlídce sdělil, že zhruba před dvěma týdny užil amfetamin. Lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu se odmítl podrobit. Policisté mu další jízdu zakázali. S tím si však řidič příliš nelámal hlavu. Za necelé dvě hodiny jej policisté z obvodního oddělení Konice přistihli řídit vozidlo ve stejné obci. I v tomto případě měl pozitivní test na amfetamin. 

„Mimo dopravních přestupků je muž podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta,“ doplnil policejní mluvčí Libor Hejtman. (red)

Poslat nový komentář