Dubnový úplněk je ve znamení Vah. Ukliďte si v duši i na zahradě

Dubnový úplněk je ve znamení Vah. Ukliďte si v duši i na zahradě
Ilustrační foto pixabay.com

Dubnovému úplňku bývá přezdíváno úplněk rašící trávy. Je tu jaro a s ním probouzení nejen přírody. První jarní úplněk před velikonočními svátky působí na naše emoce a psychiku. Ten letošní nastane dnes, v sobotu ve 20 hodin.

Jaro bývá spojováno s pořádným úklidem. Uklízíme domovy, třídíme dokumenty, provádíme detox těla i mysli. Před Velikonocemi je tedy ideální doba na čistku nejen domova, ale i vztahů. Pokud zkrátka cítíte v jakékoli oblasti mírný až větší chaos a pnutí, máte nyní jedinečnou šanci na uspořádání, které dlouhodobě udržíte.

Úplněk můžete využít také při péči o zahradu. Rašící úplněk ale nepřeje stříhání a zaštipování rostlin, ani úpravě živých plotů. Co však podniknout můžete, je sběr kořenů bylinek. Úplněk údajně posiluje jejich sílu i účinky. Pokud vás během úplňku trápí nespavost, právě bylinky vám mohou pomoci.

Úplňky nejsou neutrální, ale posilují obě strany mince. To dobré, ale i to špatné. Pozor si tedy dejte na své záměry i spánkovou hygienu. Naslouchejte vlastnímu tělu a tomu, jak se cítíte. Je ideální čas naordinovat si relaxaci v přírodě, právě její energii si díky citlivosti budete moci maximálně užít. (ber)

Poslat nový komentář