Střecha Duhy se zazelená!

Střecha Duhy se zazelená!
Ilustrační foto https://homebydleni.cz/

Radní města dali zelenou projektu zelené úpravu fasády a pořízení projektové dokumentace zelené střechy městské budovy ve Školní ulici. Jde o zcela nový trend, kterým by se město chtělo v budoucnosti ubírat a jít příkladem v zavádění tzv. modrozelených opatření. Tyto akce jsou dalším krokem k naplňování strategie Smart Prostějov - Manuál chytrého města.

Konkrétně by se mělo jednat o ozelenění střechy nad hlavním vstupem do budovy Školní 4 a střechy nad sálem Duhy ve dvorní části.

„Necháme zpracovat projektovou dokumentaci a pokusíme se získat dotační prostředky,“ doplnil náměstek primátora Jiří Rozehnal. Vzhledem k tomu, že dle jeho vyjádření na realizaci tohoto opatření lze žádat o dotaci ve výši 85 procent způsobilých výdajů, je nutné zpracovat jako součást žádosti o dotaci příslušnou projektovou dokumentaci. Předpokládané celkové realizační náklady budou zhruba jeden milion korun, dotace by v tomto případě činila asi 850 tisíc korun. Předpokládaná cena jednostupňové projektové dokumentace (včetně statického posudku střech) je 50 tisíc korun (bez DPH).

Zelenou střechu, jak již bylo řečeno, bude doplňovat zelená fasáda. Na vlastní pořízení projektové dokumentace bude vypsáno výběrové řízení. Na realizaci předmětné dokumentace pro fasádu bude třeba pravděpodobně 135 tisíc korun.

„Je třeba říci, že o tuto cestu ozeleňování městských budov usilujeme již delší dobu. Jdeme tak avizovanou cestou, chystáme i další projekt v souladu se Smart city,“ uzavřela tuto problematiku náměstkyně primátora Milada Sokolová, která má na starosti životní prostředí. (red)

Komentáře

A u otevření zazpívá náš primátor píseň, Zelená je tráva,fotbal to je hra

Poslat nový komentář