Výstavba parkoviště na Beneše se kvůli stížnosti přesouvá

Výstavba parkoviště na Beneše se kvůli stížnosti přesouvá
ilustrační foto MMP

 

Město Prostějov získalo od státu dotaci ve výši 6,3 milionu korun na vybudování parkoviště u sportovního areálu na sídlišti E. Beneše. Ta ale byla zablokována kvůli nesouhlasu obyvatel sídliště, kteří se proti výstavbě brání u Krajského úřadu.

 

"Ano, je tady málo parkovacích míst, s tím souhlasíme. Jenže tohle by pro sídliště nic neřešilo. Parkovali by zde hlavně auta, jejichž majitelé tráví čas na stadionu," vysvětlil pohnutky stížnosti jeden z mužů, který ji rovněž podepsal. Kraj podle jeho slov zatím o stížnosti nerozhodl, ministerstvo ale dotaci zablokovbalo.

"Museli jsme urychleně hledat jinou variantu, abychom o dotaci nepřišli. Proto jsme navrhli náhradní variantu a požádali o dotaci z ministerstva financí na řešení parkování v rámci projektu regenerace sídliště E. Beneše. Chceme rozšířit parkoviště v severní části, kde je kritický nedostatek parkovacích míst," vysvětlil Zdeněk Fišer, náměstek primátora.

Město počítalo v původní variantě s rozsahem investice na vybudování nového parkoviště ve výši 7 milionů korun. Státní dotace měla pokrýt 90 procent nákladů. "Vzhledem k tomu, že ve variantě severní části sídliště se bude jednat pouze o rozšíření parkoviště, počítáme s čerpáním dotace ve výši 4,5 milionů, spoluúčast města bude kolem půl milionu korun," dodal Fišer. (ber)

 

 

Poslat nový komentář