Chceme větší parkoviště! Nebo radši ne?

Chceme větší parkoviště! Nebo radši ne?
ilustrační foto
Další fotky: 
Chceme větší parkoviště! Nebo radši ne?

Jako na houpačce si mohou připadat radní po té, co vyšli vstříc obyvatelům sídliště E. Beneše, kteří volali po zvětšení místního parkoviště. Magistrát souhlasil a začal pracovat na pořízení projektové dokumentace. Počet parkovacích míst se měl zvýšit asi o padesátku. Nakonec jde vše k ledu. Obyvatelé, kteří navýšení požadovali, zcela otočili a parkoviště tady nechtějí!

Není to tak dávno, co magistrát zveřejnil nákresy s novou podobou parkoviště na sídlišti E. Beneše. Pro zamýšlenou stavbu měl možnost získat dotační peníze. Zdejší obyvatelé už dlouhý čas navýšení parkovacích míst po radnici požadovali. Stavět se ale nakonec nic nebude!

Důvodem jsou právě lidé ze sídliště, kteří poněkud změnili názor. Dvě družstva vlastníků z tohoto sídliště se odvolala proti územnímu rozhodnutí, což znamená, že město dotaci čerpat nemůže.

„Zástupci družstev tvrdí, že nové parkoviště by znamenalo pro obyvatele více hluku, více exhalací, větší zatížení Olomoucké ulice. Zejména nesouhlasili s tím, aby tady parkovali například sportovci nebo návštěvníci sportovního areálu na zmíněném sídlišti,“ informovala mluvčí radnice Jana Gáborová. Její slova doplnil i náměstek primátora Zdeněk Fišer.

„Nedomníváme se, že by tyto argumenty byly opodstatněné, nicméně v praxi to znamená zastavení celé akce. Je to škoda, protože požadavek na zvýšení počtu parkovacích míst ze sídliště zazníval. Věnovali jsme tomu prioritní pozornost, akci naplánovali a měli možnost získat na ni i dotaci. Občané ale takto sami rozhodli, takže musíme tento názor respektovat,“ pokrčil rameny náměstek primátora Zdeněk Fišer.(kaa)

Ilustrační foto: magistrát

 

Poslat nový komentář