Ecce Homo Historic vypukne již zítra!

Ecce Homo Historic vypukne již zítra!
Foto archiv Ecce Homo

Od pátku 9. do neděle 11. září bude Šternberk plný oslav a vůně benzínu. Koná se další ročník veteránského Ecce Homo, letos spolu s oslavami města. Šternberk slaví již 720 let od svého založení a s dobrou muzikou se událost oslaví na Hlavním náměstí v sobotu 10. 9. při tradičních Šternberských slavnostech. Šternberk čekají nejen oslavy, veteránské motocykly a automobily, ale také rychlé vozy seriálu Maverick Rescue Euro Cup.

Začíná se v pátek hned zrána, kdy na Hlavním náměstí odstartuje Rally Ecce Homo Historic. V 9 hodin vyrazí na trať první vozidlo, přihlášené do veteránské rallye.

Pokračovat se bude sobotní dopolední výstavou na Radniční ulici.

Během výstavy proběhne zahájení Šternberských slavností, hned poté je připraven první koncert. Na celý sobotní den jsou naplánovány velmi oblíbené Venkovské trhy, tentokrát v rámci oslav je prodej prodloužen do 17 hodin.

Start tréninkových jízd Maverick Rescue Euro Cup je naplánovaný na osmou hodinu ranní v sobotu, závodní jízdy by měly začít ve 12:30, trať bude končit na Lipinském oblouku a vyhlášení výsledků proběhne v prostoru startu kolem osmnácté hodiny.

Mezitím, co budou na trati závodit jezdci Mavericku, historici ve 13 hodin odjedou z centra města na spanilou jízdu po okolí.

V neděli už bude trať Ecce Homo patřit pouze a jen majitelům všech historiků, kteří do Šternberka zavítají. Od 9 hodiny ranní se přijďte pokochat tou krásou, protože kdo nezná minulost, jakoby neznal skutečnost. Z kategorie motocyklů se můžete těšit např: na Jawu Libeňák a Jawu duplex Blok v rukou Čestmíra Pechníka a Ludvíka Hájka, mezi přihlášenými je i Radek Henzel s Ardie TM500 nebo pravidelný účastník Karel Pohlídal s Harleyem Davidson J-25 o výkonu 1000 ccm. Do Šternberka zavítá také František Kotásek s krásným motocyklem BMW R63 z roku 1929 o obsahu 750 ccm anebo neméně krásný D-RAD R20 Josefa Soukupa, rok výroby 1930, s výkonem pouhých 200 ccm. Anebo Vás zajímají motocykly Triumph 500 STM-Racer z roku 1931, Ariel 557 SM, DKW 350 NZ nebo třeba Praga 350 BC?

Kategorie automobilů bude neméně zajímavá. Uvidíte Pragu Lady Františka Staniše z roku 1941, MG A Coupe Pavla Haška, rok výroby 1959, Ford Mustang Coupe (1968) anebo Austin Rover Mini majitele Pavla Kočiše z roku 1979. Mezi přihlášenými je i Saab, Wartburg, VW Scirocco GT nebo Renault 4CV, to určitě stojí za zhlédnutí. Z formulových vozů se můžete těšit na Ryba Formule 3 nebo Kondor Formule 3. (ber)

Poslat nový komentář