Závod Ecce Homo Šternberk odložen. Prozatím

Závod Ecce Homo Šternberk odložen. Prozatím
ilustrační foto Pavel Pustějovský

Z důvodu šíření koronaviru se první víkend v červnu, tedy 5. - 7. 6. 2020, Ecce Homo neuskuteční. Vzhledem ke všem nařízením vlády a vzhledem k bezpečnosti všech není možné závod uspořádat. Zároveň s tím se nebude konat ani doprovodný program na náměstí, Město v pohybu, uvedli na svém webu organizátoři.

Pro letošní rok závod nechtějí zrušit, ale prozatím odložit. Pokud to bude jen trochu možné a reálné, stanoví pozdější datum pro uspořádání Ecce Homo. Toto ale záleží na nařízení, která budou dále vydaná. Vzhledem k omezenému počtu osob na akcích je šance spíše malá. „Nevzdáváme se. Budeme bojovat, aby dlouholetá tradice závodu nebyla přerušena, ale pouze pod podmínkou, že by to bylo v souladu s ochranou zdraví všech dotčených,“ dodali organizátoři.

Na závodní trati Ecce Homo u Šternberka se závody do vrchu konají pravidelně. První se jel v roce 1905. Závodníci 7800 metrů dlouhou trať zdolávají stále rychleji. V roce 1972 měl nejrychlejší jezdec průměrnou rychlost zhruba 109 kilometrů za hodinu, aktuální rekord je bezmála 170 kilometrů za hodinu. V některých úsecích automobily po trati uhánějí rychlostí přes 250 kilometrů za hodinu. (ber)

Poslat nový komentář