Stát zadržuje finanční prostředky z hazardu

Stát zadržuje finanční prostředky z hazardu
ilustrační foto

Velká bublina pomalu splaskává – očekávané miliony ze zdaněného hazardu jsou stále ještě v nedohlednu. Prostějovský magistrát zaplavují v této souvislosti žádosti spolků a organizací o navýšení veřejné finanční podpory, všichni operují očekávaným zvýšením příjmů města z výnosů výherních hracích automatů a videoloterijních terminálů. 

Nikdo však zatím neví, jestli někdy a v jaké výši tento příjem posílí městskou pokladnu a v jakém časovém rozlišení. V médiích sice proběhla informace, že hazardní společnosti odvedly od začátku roku do státní pokladny bezmála 2 miliardy korun, s jejich rozdělení však stát zatím otálí.  

„Statutární město Prostějov dosud neobdrželo žádné peníze z výtěžku zdanění hazardních her. Dostali jsme velké memorandum od prostějovského amatérského sportu, jejich velké očekávání stejně jako jiných sportovních klubů zatím nemůžeme naplnit. Zatím není ani prováděcí vyhláška, nevíme, k čemu budeme moci tyto finance využít. Platby bychom podle předběžných informací měli dostávat ve čtvrtletních zálohách, ale zatím jsou to všechno dohady,“ oznámil primátor Miroslav Pišťák. Faktem také zůstává, že společnosti zabývající se hazardem houfně opouštějí své podnikání.       

(jap)

Poslat nový komentář