Exekutorská komora varuje před podvodnými e-maily vyzývajícími k úhradě dluhu

Exekutorská komora varuje před podvodnými e-maily vyzývajícími k úhradě dluhu
ilustrační foto internet

V Česku se opět objevily tisíce spamových zpráv zneužívající e-mailovou adresu Exekutorské komory ČR komora@ekcr.cz. Podvodné e-maily s předmětem “DRUHE UPOZORNENI NA NARIZENOU EXEKUCI” byly rozeslány v sobotu 28. listopadu 2015 a vyzývají adresáty k úhradě neexistujících dluhů a obsahují pokyny k úhradě dluhů zkopírované z webových stránek některých soudních exekutorů.

Zpráva přitom např. ani neuvádí, jaká je dlužná částka, spisovou značku exekučního řízení či označení exekučního titulu. Obsah e-mailů je tedy podobný podvodným e-mailům ze dne 17. října 2015. Ve stejný den, tedy 28. listopadu 2015, byly rovněž odeslány tisíce falešných e-mailů, u nichž byla zneužita e-mailová adresa Exekutorské komory ČR forum@ekcr.cz jako odesílatel a e-mailová adresa společnosti Tip reality s.r.o. info@tipfinance.cz jako příjemce kopie zprávy. Zpráva obsahuje “chybovou hlášku” webových stránek s odkazem na stránky www.TipFinance.cz. Exekutorská komora ČR prohlašuje, že tuto zprávu neodesílala, a jedná se tak o neoprávněné zneužití její e-mailové adresy pravděpodobně s cílem poškodit její jméno a jméno společnosti Tip reality s.r.o. Společnost Tip reality s.r.o., která provozuje stránky www.TipFinance.cz, v souvislosti s uvedenou spamovou zprávou uvedla:
“Společnost Tip reality s.r.o. prohlašuje, že se zprávou, která byla odeslána 28. listopadu 2015 a u níž byly zneužity e-mailové adresy forum@ekcr.cz jako údajný odesílatel a info@tipfinance.cz jako prijemce kopie, nemá nic do činění, plně se od ní a jejího obsahu distancuje a zváží podání trestního oznámení.”
Příjemci uvedených e-mailů by na ně v žádném případě neměli jakkoliv reagovat, zejména by na základě těchto falešných oznámení neměli zasílat finanční prostředky.
Exekutorská komora ČR uvádí, že e-mailové adresy adresátů těchto podvodných e-mailů nepocházejí z databází Exekutorské komory ČR a bezpečnost jejích IT systémů nebyla narušena. Exekutorská komora ČR ve věci spamových zpráv spolupracuje s příslušnými orgány a podá trestní oznámení. (Zdroj Exekutorská komora ČR)

Poslat nový komentář